Kristoff spurtslått, klarte ikke unik seiersrekke

Alexander Kristoff kunne skrevet seg inn i historiebøkene onsdag, men 31-åringen tapte spurten og endte på 3.-plass i sykkelrittet Eschborn-Frankfurt.

BLE NUMMER TRE: Alexander Kristoff. Foto: NTB Scanpix
BLE NUMMER TRE: Alexander Kristoff. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kristoff ville med seier i det 187,5 kilometer lange rittet blitt første syklist noensinne som har vunnet en bestemt verdenstourklassiker fem ganger på rad. Slik gikk det ikke i Taunus-fjellene i Tyskland onsdag.

Kristoff hang med i hovedfeltet inn, men i massespurten ble det for tungt, og han måtte se tyske Pascal Ackermann (Bora) seire på hjemmebane foran landsmannen John Degenkolb (Trek). Kristoff endte som nummer tre.

Ackermann presset seg på innsiden av Kristoff inn mot mål.

– Jeg følte ikke helt at det var plass der han prøvde å gå forbi. Jeg ble også slått av Degenkolb, så det hadde ikke så mye å si for meg om han hadde blitt disket eller ikke, sa Kristoff til TV 2 etter rittet.

Kristoff-krampe

– Det var nesten en liten velt der. Jeg fikk et lite feiltråkk, men det var ikke avgjørende. Jeg hadde krampe midt i lysken, så jeg slet med å få ut maks. Jeg følte meg tung, fortsatte han.

UAE-proffen vant rittet i 2014, 2016, 2017 og 2018. I 2015 avlyste arrangørene rittet på grunn av terrormistanker.

Med 3222 høydemeter var det som ventet tunge forhold, men Kristoff og hans lag lå langt framme i hovedfeltet med drøye 45 kilometer igjen.

Mange nordmenn

I de seige motbakkene måtte nordmannen holde følge, og med seg på laget hadde han både Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

Også Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) og August Jensen (Israel Cycling Academy) stilte til start onsdag. Alle nordmennene hang godt med inn mot slutten.

Hovedfeltet lå og kontrollerte en liten utbrytergruppe i front, og drøye fire kilometer før mål var luken tettet. Både Boasson Hagen og Kristoff lå godt framme, men måtte ta imot en del vind. Ackermann fulgte på hjulet til Kristoff, og i spurten var tyskeren sterkest på hjemmebane. Dermed bommet Kristoff på sjansen til en historisk triumf.

– Litt skuffet er jeg, men jeg får ta med meg en 3.-plass. Det er et godt resultat, det var kanskje litt mye å drømme om fem på rad, sa Kristoff.

Boasson knakk styret

Boasson Hagen ble nummer 14 i spurten. Etter rittet var han glad han ikke var i bakken.

– Jeg klarte å knekke styret i løpet av turen, så da var jeg glad jeg ikke krasjet. Så jeg er relativt fornøyd med dagen likevel, sa han muntert.

– Jeg hadde litt flaks og klarte å redde meg inn. Jeg kjørte i et ganske stort hull, så knakk styret og da fortsatte sykkelen rett fram mens jeg satt med styret i hånden.

Sterk vår

Kristoff har hatt en kruttsterk vårsesong. Han vant den prestisjetunge vårklassikeren Gent-Wevelgem og ble nummer tre i Ronde van Vlaanderen. Det gjorde ham til en av favorittene i Paris-Roubaix, men der ødela gjentatte punkteringer seiersmulighetene.

Årets startfelt i Eschborn-Frankfurt var sterkere enn noensinne. Rittet fikk verdenstourstatus i 2017, og siden da har stadig flere profiler stilt til start.

Dag Otto Lauritzen var den første nordmannen som vant rittet med sin seier i 1987