Kristoff spurtslo Boasson Hagen på første etappe

Tour of Norway i gang.

VANT:  Alexander Kristoff vant den første etappen av Tour of Norway, etter å ha spurtslått Edvald Boasson Hagen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VANT: Alexander Kristoff vant den første etappen av Tour of Norway, etter å ha spurtslått Edvald Boasson Hagen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alexander Kristoff imponerte nok en gang med sterk spurt og erobret ledertrøyen første dag av Tour of Norway onsdag.

Publikum fikk ønskeduellen på 1. etappe: Spurtoppgjør mellom Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, for tiden Norges to beste syklister.

— Dette var drømmeåpningen. Jeg håpet på en seier i rittet. Det var greit å få betalt alt på første etappe. Jeg trodde Edvald var sterkere enn meg i spurt i en slakk stigning, sa Alexander Kristoff etter å ha fått den gule ledertrøyen i Sarpsborg.

Ciolek stilte ikke Målet er å holde den iallfall noen dager til. Rittet fortsetter med flate etapper til Skien og Drammen neste to dager.

— Edvald er trolig sterkest på de to siste etappene til Lillehammer og Hønefoss, men kanskje er beina gode nok der også, sa Kristoff. Han fikk god hjelp av Katusja-laget, men det krøllet seg litt til mot slutten.

— Den raskeste av opptrekkerne gikk litt for tidlig, men jeg kom opp på siden av Edvald. Da det gjensto 50 meter, regnet jeg med seier, sa Kristoff.

— Mot slutten var jeg tung i beina. Det var en tøff seier, sa Kristoff, som på forhånd trodde Theo Bos ville bli den vanskeligste i spurten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer