Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff spurtslo Cavendish i VM-løypa

Katusha-rytteren utliknet mot spurtrivalen i Tour of Qatar.

(FOTO: EPA/Scanpix)
(FOTO: EPA/Scanpix) Vis mer

(procycling.no): Etter en svært jevn spurt på andre etappe i Tour of Qatar, er stillingen nå 1-1 mellom Alexander Kristoff (Katusha) og Mark Cavendish (Dimension Data).

Den norske Katusha-rytteren gikk seirende ut av en tett duell mot sin britiske rival i Doha tirsdag.

Roy Jans (Team Wiggins) ble nummer tre i en hektisk avslutning som så en større velt skje like før oppløpet. Greg Van Avermaet (BMC) ble nummer fire.

På siste halvannen kilometer fikk Kristoff et godt opptrekk av trioen Michael Mørkov, Viacheslav Kuznetsov og Jacopo Guarnieri. Sammenlagtleder Cavendish fikk hjelp av Edvald Boasson Hagen til å posisjonere seg på nordmannens hjul.

På et bredt, langstrakt og litt slakt oppløp så det ut til at Cavendish skulle komme ut av Kristoffs bakhjul og spurte forbi ham på de siste meterne. Men 28-åringen brukte sin kraftspurt, utliknet farten til gårsdagens etappevinner og kastet hjulet over målstreken like foran den raske Manx-mannen. Til slutt var det mindre enn en hjullengde som skilte de to kamphanene.

— Det var en tyngre spurt i dag. Jeg er en litt sterkere ryttertype enn Cavendish. Han er raskere. Det var en sugende spurt, og det er til min fordel, sier Kristoff i et intervju med TV2 etter sesongens første seier.

Etter to etapper står Kristoff og Cavendish dermed med en seiere hver. Resultatet betyr at Cavendish beholder den gule ledertrøyen.

Sven Erik Bystrøm (Katusha) var sterkt delaktig i opptrekket for Kristoff og tok samtidig over ledelsen i ungdomskonkurransen. Det betyr at haugesunderen sykler i den hvite trøya på tredje etappe onsdag.

For rapport og resultater tykk her.