STERK: Alexander Kristoff spurtet inn til en åttende plass i Milano-Sanremo. Her signerer han seg inn før Sørlandet grand prix i fjor.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
STERK: Alexander Kristoff spurtet inn til en åttende plass i Milano-Sanremo. Her signerer han seg inn før Sørlandet grand prix i fjor. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Kristoff sterk i årets første klassiker

Syklet inn til 8. plass.

Alexander Kristoff kjørte smart og var igjen sterk i spurten da han tok 8.-plassen i vårklassikeren Milano - Sanremo søndag.

Bronsevinneren fra OL i London slo Mark Cavendish i spurten bak tetklyngen. Der seiret tyskeren Gerald Ciolek foran storfavoritt Peter Sagan fra Slovakia.

- Prestasjonen er jeg godt fornøyd med, sa Kristoff til NTB.

For en drøy uke siden ble han nesten slått helseløs i etapperittet Paris - Nice, men smertene var ute av kroppen under søndagens dramatiske ritt.

Milano - Sanremo kalles La Primavera (våren), men noen glamorøs tur på 298 kilometer fikk ikke rytterne denne gang. Våren uteble i den 104. utgaven av rittet

Enormt slit Snøvær skapte enormt slit for rytterne. Til slutt ble det så ille at rittet ble stoppet. Forfrosne ryttere busset så ned til Middelhavskysten hvor rittet ble gjenopptatt.

- Været var forferdelig. Jeg har aldri tidligere syklet i verre vær. Under trening er det ikke aktuelt å sykle under tilsvarende forhold. Da setter jeg meg heller på rulla, sa Kristoff, som var så gjennomfrossen etter første del at han ikke fikk av seg klærne ved egen hjelp.

- Hadde de ikke stoppet rittet, ville jeg stått av, sa han til NTB etter en lang og varm dusj i Katjusja-bussen etter målgang.

For arbeidsgiver Katjusja var årets første klassiker et godt ritt.

Italieneren Luca Paolini satt i sjumannsgruppen som kom først i mål, mens russisk mester Eduard Vorganov var i farlig brudd på nærmere 30 sekunder inn i Poggio, den siste harde bakken før mål.

Burde hatt sjansen Ned fra Poggio satt Kristoff i gruppen som jaktet tetklyngen.

- Jeg satt bare med fordi Paoli var der fremme. Noe å bidra med hadde jeg heller ikke. Jeg var sliten. Hadde ikke tetklyngen samarbeidet så godt, ville det vært mulig å hente dem inn. I en spurt om seieren kunne jeg hatt bra sjanse, sa han til NTB.

Han kjente ikke noe til skaden fra utforkjøringen under Paris - Nice.

- Smertene er borte, men fortsatt har jeg noen merker på kroppen, sa Kristoff, som kom seg helskinnet gjennom rittet som var preget av en del velt på grunn av glatt veibane etter snø og regn.

- Det gikk greit, men jeg var ganske nær da noen Sky-ryttere gikk i asfalten, sa han. Det skjedde snaue 40 kilometer fra mål.

Nå ser Alexander Kristoff fram til kommende storløp i Belgia. Formen kan bli enda bedre. Det lover bra for den spurtkjappe rogalendingen.

(NTB)