Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff stivnet i spurten: - Tenkte det bare var å prøve

Grøndahl Jansens lagkamerat vant etappen.

FIKK DET TUNGT: Alexander Kristoff (midt i bildet) ble nummer 13 på den syvende etappen av Tour de France. Foto: AFP PHOTO / Philippe LOPEZ /
FIKK DET TUNGT: Alexander Kristoff (midt i bildet) ble nummer 13 på den syvende etappen av Tour de France. Foto: AFP PHOTO / Philippe LOPEZ / Vis mer

CHARTRES (procycling.no): Etter 230 relativt bedagelige kilometer, var det et samlet hovedfelt som tok fatt på innspurten i Chartres.

Amund Grøndahl Jansen trakk opp Dylan Groenewegen som gikk fra hjulet til Alexander Kristoff med 200 meter igjen.

Det var ingen som maktet å følge nederlenderen som vant foran Fernando Gaviria og Peter Sagan.

Alexander Kristoff stivnet på slutten og havnet til slutt på 13.plass.

- Jeg hadde hjulet til Kristoff da han gikk, og jeg holdt hjulet hans og tenkte: Dette er øyeblikket. Formen har vært der, men timingen har manglet. I dag var det perfekt, sa Groenewegen i seiersintervjuet etter målgang.

Kristoff: - Kommer kanskje litt tidlig

Kristoff lå side ved side med Groenewegen og Gaviria, men måtte sette seg da de to passerte på hver sin side. Derfra falt han igjennom og holdt på å velte sammen med Mark Cavendish.

- Jeg kommer kanskje litt tidlig med tanke på at det var slakt mot, men jeg så en åpning og tenkte at det bare var å prøve. For å være etterpåklok så burde jeg kanskje ventet. Jeg satt veldig fint der på Sagans hjul, men jeg føler at hvis jeg skal klare å vinne, så må jeg gå til. Det er det jeg har vunnet på før, men det gikk i hvert fall ikke i dag, sier Kristoff til procycling.no.

Etter å ha blitt distansert av etappens raskeste, holdt han på å velte med Mark Cavendish.

- Han kuttet inn rett foran meg, så jeg kjørte inn i bakhjulet hans. Sånn sett ødela han for begge to. Jeg var ute av det uansett. Jeg holdt på å tryne da, men det hadde betydde ikke så mye verken fra eller til.

Cavendish på sin side tok på seg skylden for nesten-velten med Kristoff.

Sidevindstendenser

Årets lengste etappe så ut til å kunne bli et fyrverkeri fra start da ti ryttere fra flere av de sterkeste lagene brøt avgårde. Da så LottoNL-Jumbo sitt snitt til å hente dem, og det roet seg helt.

Da gikk Yoann Offredo fra (Wanty Groupe-Gobert). Det lå an til å bli en lang dag alene i brudd for den offensive franskmannen, men forspranget ble fort spist opp da Trek-Segafredo og Ag2r satte opp farten i sidevinden.

Dan Martin (UAE Team Emirates) ble droppet, men hans lagkamerater klarte å føre ham opp igjen til konkurrentene. Faren ble avblåst, feltet var igjen samlet og det gikk igjen i et mer bedagelig tempo.

Nestemann til å angripe var Laurent Pichon (Fortuneo-Samsic). Han fikk sin tid i rampelyset, og hentet også den innlagte spurten. Med snaue fire mil igjen til mål var han hentet.

Han ble hentet før bonussekundspurten, og det var dermed duket for et real oppgjør om 3, 2 og 1 bonussekund. Greg Van Avermaet tok bonussekundene uten kamp og økte med det ledelsen i kampen om den gule trøya.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!