VANT IGJEN: Kristoff kunne som på torsdag juble for ny seier i Tour des Fjords, men denne kostet trolig mer enn de to forrige. Nordmannen fikk stadig angrep mot seg underveis på den korte etappen fra Stord til Sauda. FOTO: NTB Scanpix
VANT IGJEN: Kristoff kunne som på torsdag juble for ny seier i Tour des Fjords, men denne kostet trolig mer enn de to forrige. Nordmannen fikk stadig angrep mot seg underveis på den korte etappen fra Stord til Sauda. FOTO: NTB ScanpixVis mer

Kristoff takker annet lag for ny seier

Fikk det tøft på den tredje etappen i Tour des Fjords.

SAUDA (procycling.no) Etter en svært hektisk tredjeetappe kunne til slutt Alexander Kristoff juble for nok en seier i Tour des Fjords. 27-åringen skulle virkelig få det tøft på etappen etter å ha måttet svare på flere angrep på egenhånd.

- Det var en hard dag. Vi hadde ikke kontroll fra start med tunnelen. Heldigvis hadde Trek samme situasjon og uten de hadde det ikke gått, sier Kristoff etter målgang. 

Edvald Boasson Hagen angrep Kristoff to ganger i løpet av etappen. Først da feltet sprakk opp etter like over en mil, deretter i siste bakke noen mil før mål.

- Edvald (Boasson Hagen) satte press på oss med laget sitt i siste bakke. Da ble vi ganske sprengt og etter det ble det mye støting. Siste fem kilometer hadde vi kontroll, sier Kristoff.

- Det gikk sinnssykt fort. Man må prøve det man kan for å slite ut Katjusja, men de er vanskelige å knekke, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no etter målgang.

- Det er kjekt å ha 16 seire. Nå er jeg redd for at det blir middagsspandering på lagkompisene, smiler Kristoff.

Nordmannen var den store favoritten på fredagens etappe etter å ha tatt sin andre strake seier i rittet dagen før. Men det skulle bli svært travelt for Kristoff og hans mannskap. Med bare en mil igjen hadde nok et angrep på etappen kommet seg løs og satte Kristoffs lag på prøve. Trioen ble ikke hentet før det gjensto like over en kilometer.

LIVE: Slik var tredje etappe

Enormt press på Kristoff fra start
Kristoff har danset seg lekende lett til seier på de to første etappene. Fredag så imidlertid flere lag ut til å ha funnet nøkkelen til å knekke nordmannen. Allerede etter en mil suste rytterne inn i en undersjøisk tunnel som tok dem 250 meter under havoverflaten. Allerede her skulle så mye som 18 ryttere komme seg løs, deriblant norske Edvald Boasson Hagen. Det australske laget ORICA GreenEdge satt i tillegg med fire mann i det råsterke bruddet.

Dette satte fart i Kristoffs lag, Katjusja som måtte bruke mye krefter på å kjøre bruddet inn igjen. Etter hvert skulle et nytt brudd komme seg av gårde, denne gang bare med fire ryttere. Kvartetten skulle etter hvert bli til en, og Michael Valgren Andersen fra Tinkoff Saxo kjørte solo fra det gjensto rundt fire mil.

Nytt angrep fra ung nordmann
Dansken ble hentet med under to mil igjen og derfra støtet tre nye ryttere som ble hentet inn igjen med en kilometer til mål, deriblant unge Fredrik Strand Galta fra Coop Østerhus.

- Jeg trodde faktisk vi skulle holde inn. Det var et bra angrep! Men så blir vi dessverre hentet med en kilometer igjen, sier Galta til procycling.no.

Alexander Kristoff beholder sammenlagtledelsen i rittet. Lørdag og søndag må stavangergutten virkelig finne på noe lurt for å forsvare seg i de tøffe løypene som byr på hardere bakker enn de tre forrige etappene.

Den beste dekningen av rittet samt liveoppdateringer får du på procycling.no.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.