POPULÆR: Elleve seirer, blant annet fra tredagers i De Panne, har gjort Alexander Kristoff til et ettertraktet intervjuobjekt i inn- og utland. Nå er han klar for Senkveld med Thomas og Harald. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
POPULÆR: Elleve seirer, blant annet fra tredagers i De Panne, har gjort Alexander Kristoff til et ettertraktet intervjuobjekt i inn- og utland. Nå er han klar for Senkveld med Thomas og Harald. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Kristoff til Senkveld

Tilbudene strømmer inn.

(procycling.no): I forrige uke gjorde Alexander Kristoff sin debut på humorprogrammet og talkshowet Golden Goal.

- De har spurt meg flere ganger tidligere, og at jeg stilte opp denne gangen var egentlig avtalt for en tid tilbake, sier Flandern rundt-vinneren til procycling.no.

- Synes du det var morsomt?

- Ja, jeg synes det, også passet det bra. Den uka hadde jeg jo fri etter klassikerne og. Derfor ble det en Oslo-tur med familien, sier Kristoff.

Endelig date med Thomas og Harald Ifølge Kristoff dukker også opp mange tilbud om å stille opp i diverse TV-program.

Nå er det klart at 27-åringen stiller opp for «Senkveld med Thomas og Harald».

- Vi har gjort en avtale om at jeg skal dit i oktober, bekrefter Kristoff.

- Da ankommer du i verdensmestertrøya?

- Ja, det er ikke meg imot i hvert fall.

Kristoff forteller at han også tidligere har vært i dialog med TV 2-programmet.

- Jeg skulle egentlig dit sammen med Edvald (Boasson Hagen) og Lars Petter (Nordhaug) i fjor, men det ble noe kluss med flybillettene og jeg hadde gjort andre avtaler i mellomtiden.

Ettertraktet i Oslo Han får stort sett gå i fred i hjembyen Stavanger, dersom han viser seg ute på offentlige plasser.

I Oslo ble det derimot en del oppstyr da familien inntok Slottsparken.

- Ja, det var en del som ville ta bilder ved siden av meg, og en del som ville hilse på.

Daglig mottar han også diverse forespørsler via telefon og i sosiale medier.

- Det er stort sett noe hver eneste dag. Det kan være: «Han og han har 50-årsdag i dag. Kan du sende en hilsen hvor du gratulerer ham med dagen?». Men jeg tar meg ikke tid til å svare på alt som kommer.

Mange forespørsler til Katjusja Også fra utlandet er etterspørselen etter klassikerstjernen stor.

De aller fleste tilfaller Katjusjas-presseavdeling. Og få når igjennom nåløyet.

- Jeg snakker jo med en del journalister når jeg er ute på ritt, men utenom det blir det ikke tid til så mye.

Tidligere denne sesongen tok franske L'Équipe turen til Stavanger for å skrive om sykkelmiljøet i Rogaland. Nettstedet CyclingTips har også laget et stort oppslag om nordmannen og treneren, Stein Ørn.

Trening foran TV-show Etter blant annet seier i Flandern rundt og andreplass i Milano-Sanremo er Kristoff nå tilbake i Stavanger.

Nå er det tid med familien og trening mot Tour de France som gjelder.

- Jeg hadde jo fri den uka i Oslo, og så kommer jeg til å ha fri uka etter Tour de France. Jeg har vel sånn cirka fire uker fri i løpet av året, humrer han.

- Er treningen også en grunn til at du takker nei til mange av henvendelsene som kommer?

- Ja, det er jo, det. Dersom jeg skal dra på alle disse TV-programmene, og flesteparten holder jo til i Oslo, så går det med en dag til reisen. Da får man ikke trent noe særlig.

- Hvor mye trener du nå?

- Jeg har kjørt tre langkjøringer den siste uka, men i dag var det litt lettere. Jeg skal trene fram til mitt neste ritt i starten av mai (Kristoff kjører Eschborn-Frankfurt før Tour of Norway i mai, vår anm.). Det er grunnlaget foran Tour de France som legges nå, bekrefter han.

- Og så får du sett litt mer til familien?

- Ja, det er en god måned for familiepleie sånn sett. Jeg drar ingen steder etter at jeg er ferdig med treningen. Da er det rett hjem, for å si det sånn, avslutter Kristoff som blir pappa for andre gang til sommeren.

Sånn cirka ved starten av Tour de France.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

HVORDAN FØLES DET? Alexander Kristoff intervjues av procycling.nos Kjetil Anda etter nok en seier i Belgia. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
HVORDAN FØLES DET? Alexander Kristoff intervjues av procycling.nos Kjetil Anda etter nok en seier i Belgia. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer