Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Alexander Kristoff:

Kristoff til topps i Sveits

Nordmannen viste gryende Tour de France-form i småkupert éndagsritt.

KRISTOFF: Her fra seieren i GP Eschborn Frankfurt tidligere i år. Foto: AFP PHOTO / dpa / Arne Dedert
KRISTOFF: Her fra seieren i GP Eschborn Frankfurt tidligere i år. Foto: AFP PHOTO / dpa / Arne Dedert Vis mer

(procycling.no): Alexander Kristoff vant GP du Canton d'Argovie etter å ha spurtet fra konkurrentene på oppløpet i sveitsiske Gippingen.

Nordmannen fikk et strålende opptrekk av lagkameratene og var overlegen på oppløpet. Der slo han de nærmeste konkurrentene med flere sykkellengder, etter at han fikk åpnet spurten på perfekt tidspunkt.

Kristoff tok med det sin andre seier i rittet og sin (og lagets) fjerde seier for sesongen.

30-åringen var den store favoritten før rittet og innfridde altså favorittstempelet sitt. På plassene bak kom de to italienerne Francesco Gavazzi (Androni) og Marco Canola (Nippo-Vini Fantini).

– Jeg visste at jeg på papiret var den sterkeste, men det avhenger også av formen. Jeg var ikke hundre prosent sikker. Jeg antok at jeg ville være blant de beste, og vi klarte å samle det. Til slutt var jeg den sterkeste og jeg er veldig glad for det, sier Kristoff fra podiet på streamen til rittarrangøren.

Tilbake i Sveits

For første gang siden 2015 har Alexander Kristoff valgt Tour de Suisse som siste internasjonale oppkjøringsritt før Tour de France.

Dermed var det også en tur tilbake til GP du Canton d'Argovie (også kjent som GP Gippingen) for første gang siden 2015 - en siste formtest i Sveits før selve Tour de Suisse starter på lørdag.

Med et litt svakere startfelt enn hva Kristoff møter i Tour de Suisse, var éndagsrittet en glimrende mulighet for nordmannen til å ta årets fjerde seier.

Gode minner fra rittet har han også, etter at han vant i 2015. I 2014 ble rittet for tøft for ham, mens han vant spurten i gruppe to tilbake i 2013.

For selv om rittet som oftest avgjøres i en massespurt, er det et ritt som byr på nok av høydemetere med ni forseringer av bakken opp til Schlatt (2,4 kilometer à 6,2 prosent).

WorldTour-lagene med kontroll

Et brudd på fire ryttere gikk tidlig i rittet, og fikk en ledelse på over syv minutter. Inn mot avslutningen ble de likevel tauet kontrollert inn.

Ut på den siste runden på snaue 20 kilometer var avstanden under minuttet tilbake til feltet, hvor laget til Kristoff, Team UAE Emirates, gjorde mye av jobben, sammen med Katusha-Alpecin, Bora-Hansgrohe og Dimension Data.

Opp Schlatt for niende og siste gang ble bruddet hentet inn av det noe reduserte hovedfeltet. Der satt også Kristoff, som satte lagkameratene foran for å holde det samlet inn mot mål.

Det lyktes de med, og i spurten var Kristoff klart best.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media