Kristoff tok revansj mot Kittel

Duell mellom verdens beste spurtere i Arctic Race.

OVERLEGEN: Alexander Kristoff spurtet inn til seier i Arctic Race. Foto: Trym Ivar Bergsmo
OVERLEGEN: Alexander Kristoff spurtet inn til seier i Arctic Race. Foto: Trym Ivar BergsmoVis mer

ALTA (procycling.no): Det ble dobbelt norsk på den andre etappen av Arctic Race of Norway, der Alexander Kristoff (Katjusja) slo Thor Hushovd (BMC) i spurten.

Det var ventet at det skulle bli en duell mellom Marcel Kittel (Giant-Shimano) og Kristoff (Katjusja), som var de mest suksessfulle spurterne i årets Tour de France, men førstnevnte ble innestengt mot slutten og ble bare nummer fire.

Dermed fikk Kristoff revansj etter det sure tapet på Champs-Élysées tidligere i år, mens Hushovd tok sin første topplassering på flere måneder.

- Det var deilig å få seieren. Da kan jeg senke skuldrene litt for resten av løpet. Det kommer en etappe til som passer meg bra, så jeg får prøve å få en til, sier Kristoff til procycling.no og resten av pressekorpset etter målgang.

- Det er ikke det samme å vinne her som i Tour de France på Champs-Élysées, men jeg er på hjemmebane og har nok litt mer motivasjon enn det han har, så sånn sett burde jeg jo kanskje vinne, smiler 27-åringen.

Velt for Nordhaug
I dagens utbrudd satt det hele tre nordmenn, henholdsvis Krister Hagen (Øster Hus), Andreas Erland (Sparebanken Sør) og Petter Theodorsen (Ringeriks Kraft). I tillegg var også Laurent Evrard (Wallonie) delaktig i bruddet.

Det ble smådramatisk da sammenlagtlederen Lars Petter Nordhaug (Belkin) veltet da litt over 60 kilometer gjensto. Den norske klatrespesialisten kom seg raskt tilbake på sykkelen og returnerte til hovedfeltet uten større problemer. 

I bruddet foran angrep Hagen da litt under 40 kilometer gjensto, og fikk følge av landsmannen Erland. De resterende bruddkameratene ble hentet av hovedfeltet kort etterpå. 

Det var derimot meget tøft for duoen å holde unna for hovedfeltet i den sterke motvinden, og nordmennene ble innhentet av hovedfeltet da 12 kilometer gjensto. 

Massekrasj igjen
Like etterpå gikk det et stort velt i hovedfeltet, der blant andre Sondre Holst Enger (IAM), som sykler sitt første ritt som proff, var involvert. 

- Det var en som kastet flasken sin i han som skulle kjøre opptrekk, også trynet han, og jeg falt oppå, sier den uheldige nordmannen, som virket til å være i store smerter etter målgang.

I spurten ble det en duell mellom Katjusja og Giant-Shimano, men Kristoff åpnet spurten først og kunne juble for en overlegen spurtseier.

Nordhaug beholdt sammenlagtledelsen. I morgen følger en tøffere fjelletappe i det norske etapperittet.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!