Kristoff tok sin andre etappeseier

Monsterspurt i Nîmes.

DYRET: Alexander Kristoff dro til med en kraftspurt av de sjeldne, og kunne juble for sin andre etappeseier i Tour de France, søndag. Dyret fra Storhaug parkerte konkurrentene og hentet utbruddet like før målstreken i Nîmes. Foto: Erik Feferberg / AFP
DYRET: Alexander Kristoff dro til med en kraftspurt av de sjeldne, og kunne juble for sin andre etappeseier i Tour de France, søndag. Dyret fra Storhaug parkerte konkurrentene og hentet utbruddet like før målstreken i Nîmes. Foto: Erik Feferberg / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NÎMES (PROCYCLING.NO): Alexander Kristoff dro opp en kraftspurt av de sjeldne da han søndag tok sin andre etappeseier i Tour de France.

Med bare 200 meter igjen så det ut til at utbruddet på den 15. etappen skulle gå helt inn. Martin Elmiger (IAM Cycling) og Jack Bauer (Garmin-Sharp), som hadde sittet i brudd hele dagen sammen, kjørte det remmer og tøy kunne holde.

Likevel var det nordmannen som kunne juble etter å ha passert målstreken først.

- Dette er ufattelig deilig. Det var utrolig nært ved at bruddet skulle gå inn der, og det var flaks at vi fikk tatt de i tide, forteller en lettet Kristoff i seiersintervjuet.

Dermed kan Kristoff, som eneste nordmann i feltet juble for to etappeseiere.

- Det føles ikke noe annerledes nå i forhold til den første, men det er naturligvis utrolig deilig, smiler nordmannen.

- Han er alltid sterkest
Inn mot målbyen bidro lagkompis Gatis Smukulis til å sette opp farten. Men da Tony Martin (Omega Pharma QuickStep) forsøkte solo, visste ikke latvieren hva han skulle gjøre.

- Det var veldig merkelig. Målet vårt var bare å bringe Alexander i posisjon, forteller Smukulis til procycling.no etter målgang.

Og det greide de. Selv etter to uker med blodslit, viste Kristoff seg som den beste.

- Det er helt utrolig. Vi har syklet knallhardt i to uker, men han har likevel gode bein, sier Smukulis med massiv Katjusja-jubel i bakgrunnen.

Også Kristoff ble satt ut av Omega Pharma QuickStep sin voldsomme støting mot slutten.

- Det var nok det som brøt opp spurttogene litt. I tillegg hadde vi ikke akkurat kontroll på bruddet heller, smiler 27-åringen.

Drømmer om Champs Élysées
Med en fantastisk moral i laget, utelukker ikke Smukulis triumf på selveste Champs Élysées om en uke.

- Man vet aldri. Det er et race hvor plutselig alle spurterne er i kjempeslag. Vi får se, smiler han til procycling.no.

Selv er Kristoff klar på at dersom han skal vinne i den franske paradegata, må Kittel og Greipel ha en dårlig dag.

- Jeg er vanligvis ikke den raskeste, selv om jeg var det i dag. Kanskje har jeg hatt det lettere enn dem (Greipel og Kittel) de siste dagene, og det må jeg nok ha i Paris også om jeg skal slå dem, sier Kristoff på pressekonferansen etter etappen.

Og enda er ikke touren perfekt.

- Med seier i Paris vil jeg få en perfekt tour, slår Kristoff fast.

Vind-dramaet uteble
På forhånd av søndagens etappe var det spådd drama ettersom det blåste opp på slettene inn mot Nîmes. Hard kjøring i sidevind kunne ha fått fatale konsekvenser for både sammenlagtryttere og spurtere.

Og med 60 kilometer igjen forsøkte både AG2R og BMC seg da det ble satt opp et voldsomt tempo i hovedfeltet. Men det ble ikke særlig drama. Selv om hovedfeltet ble lang som en slage, falt ingen sammenlagtkanoner av.

Mot mål ble slurvete taktikk nesten offer for sensasjonsseier til utbruddet, men feltet kom ufattelig fort og snøt Bauer og Elmiger for seieren.


Slik skjedde det:
- Starten på den 15. etappen gikk i Tallard, og svingte seg 222 kilometer mot målbyen Nîmes
- Etter hvert kom et brudd seg av gårde, og det var Martin Elmiger (IAM Cycling) og Jack Bauer (Garmin-Sharp) som fikk flere minutter tilbake til hovedfeltet
- Med 60 kilometer igjen blåste sidevinden opp, og AG2R satte igang et voldsomt tempo i front av hovedfeltet. BMC ble også med på kjøret
- Hardkjøret dannet en lang rekke i hovedfeltet, men ga ikke de store konsekvensene foruten at avstanden til bruddet ble senket
- Kun én innlagt spurt på etappen. Den kom etter 175,5 kilometer, og ble vunnet av Elmiger foran Bauer. I hovedfeltet spurtet Bryan Coquard (Europcar) inn til tredjeplass foran Mark Renshaw (OPQS) og Peter Sagan (Cannondale)
- Det ble etter hvert dannet en gruppe bak hovedfeltet som ikke ville være med på kjøret. Den besto av Voeckler, De Marchi, Rodriguez, Paulinho, Quemeneur, Simon, Taaramäe og Intxausti
- Med drøye tre mil igjen syklet feltet inn i et forferdelig regnvær
- 22 kilometer før mål forsøkte Michael Kwiatkowski (OPQS) seg, og støtet solo fra hovedfeltet
- Kun 4,5 kilometer før mål gikk også Tony Martin (OMPQ) og Tony Galopin (Lotto-Belisol) til og forsøkte å kjøre i fra
- Avstanden til Elmiger og Bauer sank svært sakte mot slutten. Med 2,5 kilometer igjen var avstanden fortsatt på 30 sekunder
- Benatti forsøkte seg også mot slutten, men Tinkoff-Saxo-rytteren punkterte dessverre
- Med en kilometer igjen hadde duoen i front 15 sekunder
- Men i spurten var Kristoff sterkest og tok sin andre etappeseier

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer