Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkelsesongen 2018:

Kristoff tok sin fjerde strake seier

Den norske dominansen fortsatte i tysk endagsritt.

VANT IGJEN: Alexander Kristoff vant Eschborn-Frankfurt for fjerde gang. Foto: AFP PHOTO / BELGA AND Belga / DIRK WAEM / Belgium OUT
VANT IGJEN: Alexander Kristoff vant Eschborn-Frankfurt for fjerde gang. Foto: AFP PHOTO / BELGA AND Belga / DIRK WAEM / Belgium OUT Vis mer

(procycling.no): Det tyske endagsrittet Eschborn-Frankfurt ble avgjort på samme måte som det har endt de tre foregående utgavene: seier til Alexander Kristoff.

Nordmannen satt med inn til massespurten, der Fernando Gaviria åpnet først. Quick-Step-rytteren gikk for en langspurt, men Sam Bennett (Bora) tettet luken. Kristoff fulgte like bak, og åpnet spurten med 200 meter igjen. Matthews (Sunweb) var nærmeste utfordrer, men australieren klarte ikke å frarøve Kristoff for hans fjerde strake seier.

Flere krevende klatringer var strødd ut over det 212,5 kilometer lange rittet, og årets utgave var mer krevende enn de foregående. Men det stanset ikke nordmannen.

– Jeg følte meg ikke sterk andre gang opp bakken. Men jeg klarte å ta meg sammen, og følte meg bedre de to siste stigningene. Det gikk et farlig angrep, men vi og Quickstep klarte å samle det til slutt, sier Kristoff i seiersintervjuet vist på TV 2.

– Jeg var veldig sliten og følte meg ikke så rask. Men det var et veldig hardt ritt i dag, så det var nok de andre også. Jeg var litt heldig. Gaviria gikk litt feil i siste sving. Matthews var i bruddet så han var nok litt sliten. Jeg klarte å holde dem bak meg, konstaterer 30-åringen.

Dermed ble UAE Team Emirates-spurteren den første i sykkelhistorien som vinner rittet fire ganger.

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) satt også med til finalen, og spurtet inn til åttendeplass.

Slik gikk det til:

Bruddet fikk gå tidlig i det 212,5 kilometer lange tyske endagsrittet. Brian Van Goethem (Roompot) angrep kort tid etter start, og fikk selskap av Ivan Garcia (Bahrain-Merida) og Nikolay Trusov (Gazprom). Forsøket varte dog ikke lenge. Etter første passering over målstreken var feltet samlet igjen.

Daniel Teklehaimanot (Cofidis) var neste mann som støtet. Sammen med David Tanner (Veranda’s Willems), Floris Gerts (Roompot), Yukiya Arashiro (Bahrain-Metida), Antoine Warnier (Veranclassic), Aleksejs Saramotins (Bora) og Aaron Gate (Aqua Blue) utgjorde han dagens brudd.

I bunden av Feldberg-bakken hadde de 4:40 på et hovedfelt der UAE Team Emirates styrte tempoet. Sunweb bidro også i jakten.

De nærmet seg sakte men sikkert. Med 100 kilometer igjen var ledelsen på 3:30.

Sunweb legger press

Andre gang opp Mammolshain-stigningen steg tempoet i feltet da Sunweb satset.

Geschke kjørte med Matthews på hjul først i feltet opp bakken. Flere ryttere kom seg opp til teten, mens hovedfeltet nærmet seg raskt.

Med åtte mil igjen var det kun drøye 30 sekunder som skilte de to gruppene.

Feltet tynnes ut

Neste gang opp Mammolshain ble feltet stadig mindre.

I teten lå Michael Gogl (Trek-Segafredo), Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe) og Björg Lambrecht (Lotto Soudal) igjen. Grega Bole (Bahrain-Merida) og Nils Politt (Katusha-Alpecin) kjørte seg opp til Emanuel Buchmann (Bora-Hansgrohe), Yukia Arashiro (Bahrain-Merida), Simon Spilak (Katusha-Alpecin), Laurens De Plus (Quick-Step) og Julien Bernard (Trek-Segafredo) som var 15 sekunder bak tettrioen.

De to tetgruppene samlet seg, med hovedfeltet 40 sekunder bak på dette tidspunktet.

Siste gang opp bakken

Politt ble distansert i siste stigningen opp Mammolshainer, men resten av bruddet forble samlet.

I hovedfeltet angrep Matthews (Suwneb), Kudus (Dimension Data) og Weening (Roompot). De fikk med seg flere andre, og dannet et mellombrudd som jaktet lederne.

Med 38 kilometer igjen var det kun 25 sekunder til Matthews sin gruppe, mens hovedfeltet var 45 sekunder bak teten.

Det så stadig bedre ut for tetgruppa med 23 kilometer igjen. Da var Matthews og co. minuttet bak, mens hovedfeltet hadde 1:20 til teten.

Spurtlagene kjører

Flere lag ønsket å samle det. Quick-Step Floors og UAE Team Emirates var blant dem, og med 13 kilometer igjen var det kun 30 sekunder fram til bruddet.

På den siste mila inn mot Frankfurt kom jegerne i feltet stadig nærmere. Bernard, Bole, Buchmann og Spilak var de fire som satt igjen.

Det reduserte feltet spiste seg nærmere, og ut på nest siste runde var det kun noen sekunder mellom dem. Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen satt begge langt framme.

Det var få hjelperyttere igjen, men tetkvartetten ble til slutt kjørt inn med tre kilometer igjen.

Gaviria gikk for en langspurt, mens Bennet tok opp jakten. Kristoff fulgte like bak, og tok sin fjerde seier på rad i det tyske rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media