Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykkel:

Kristoff tok sin første seier for sesongen

– En typisk kraftspurt, sier 29-åringen om triumfen i Frankrike.

DOMINERTE: Alexander Kristoff sitt Katusha-Alpecin sprengte feltet under torsdagens etappe i Etoile de Bessèges, Frankrike 20160703.
Katjusjas Alexander Kristoff i mål etter andre etappe av Tour de France 2016, som går fra Saint-Lô til Cherbourg-En-Cotentin i Normandie.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DOMINERTE: Alexander Kristoff sitt Katusha-Alpecin sprengte feltet under torsdagens etappe i Etoile de Bessèges, Frankrike 20160703. Katjusjas Alexander Kristoff i mål etter andre etappe av Tour de France 2016, som går fra Saint-Lô til Cherbourg-En-Cotentin i Normandie. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

(procycling.no): Torsdag vant Alexander Kristoff den andre etappen i Étoile de Bessèges. Etter å ha tatt den sure andreplassen på onsdagens etappe gikk det hele veien for Katusha-Alpecin-rytteren på andre forsøk.

Med det tok han sin første seier for sesongen, på sin andre rittdag. På åpningsetappen tapte nordmannen duellen mot Arnaud Demare (FDJ), men på andre forsøk var det franskmannen som måtte gi tapt for Stavanger-syklisten. Rudy Barbier (AG2R La Mondiale) lurte seg inn foran FDJ-rytteren, som endte på tredjeplass.

– Det var voldsom motvind på oppløpet og jeg hadde egentlig ikke et helt supert opptrekk, sier Kristoff til procycling.no om avslutningen inn mot Rodilhan.

– Jeg lå på hjulet til Démare og startet fra hans hjul rett før han gikk til selv. Så jeg kom forbi han, men gikk egentlig ganske tidlig. Det var 200 meter med motvind, men jeg følte jeg hadde bra trøkk. Jeg holdt helt inn og ingen kom forbi, så det var en typisk kraftspurt som jeg er kjent for.

Ikke bare tok nordmannen sin første seier for året, 29-åringen tok også over ledelsen i sammendraget. Kristoff leder rittet, fire sekunder foran gårsdagens vinner Demare.

Sprengte feltet

Det var nordmannens lag som tok tak i rittet, og kjørte inn etappens første brudd.

Katusha-Alpecin fortsatte hardkjøret, og sprengte feltet. Til slutt satt bare 23 mann igjen i front, Kristoff var blant dem. Situasjonen var ideell for det sveitsisk-registrerte laget, som hadde seks hjelperyttere rundt sin norske kaptein.

– Jeg er veldig imponert over kjøringa til laget. Vi har med flere førsteårsproffer, og de hang bra med og gjorde en god jobb. Vi viste at vi var det desidert sterkeste laget, skryter 29-åringen.

Fredag venter en mer krevende etappe, med en mer kupert profil. Dog er de siste tre milene av det flate slaget, så en ny Kristoff-sjanse er ingen umulighet.

Slik gikk det til:

Starten gikk i Nîmes, og klokken 13 la rytterne ut på den 152,7 kilometer lange etappen. En gruppe på fem mann slet seg løs fra feltet, og opparbeidet seg en ledelse på tre minutter.

I hovedfeltet steg tempoet, og Katusha-Alpecin sørget for at bruddforsøket fra kvintetten i front ble kortvarig.

Hardkjøret fra rødtrøyene sitt lag sprengte feltet, og en ny tetgruppe ble dannet. Av de 23 rytterne som hang med var syv av dem fra Katusha-Alpecin. Alexander Kristoff var blant dem.

Sammen med Cofidis sørget nordmannens lag for at de 23 fikk en ledelse på ett minutt og 41 sekunder til nærmeste gruppe, med bare ti kilometer igjen.

Ingen klarte å ta igjen teten, som gjorde opp om seieren i spurten i Rodilhan, der det endte med norsk triumf.

Resultater:
1. Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin)
2. Rudy Berbier (AG2R La Mondiale)
3. Arnaud Démare (FDJ)
4. Lilian Calmejane (Direct Energie)
5. Maxime Vantomme (WB Veranclassic)
6. Pieter Vanspeybrouck (Wanty-Groupe Gobert)
7. Christophe Laporte (Cofidis)
8. Sylvain Chavanel (Direct Energie)
9. Rick Zabel (Katusha-Alpecin)
10. Pierre Latour (AG2R La Mondiale)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling