VINNER IGJEN? Alexander Kristoff satser på ny trium i Milano-Sanremo, men har svekkede sjanser ifølge mange på grunn av den nye avslutningen på via Roma. Tull, mener treneren. FOTO: JEAN CHRISTOPHE MAGNENET / AFP
VINNER IGJEN? Alexander Kristoff satser på ny trium i Milano-Sanremo, men har svekkede sjanser ifølge mange på grunn av den nye avslutningen på via Roma. Tull, mener treneren. FOTO: JEAN CHRISTOPHE MAGNENET / AFPVis mer

Kristoff-trener avfeier spekulasjonene

- Den nye målgangen i Sanremo har ingenting å bety for Alexander.

MILANO (procycling.no) For første gang siden 2007 skal målgangen i Milano-Sanremo finne sted på ærverdige Via Roma, stedet hvor alle stjernene drømmer om å vinne.

Det betyr at det er én kilometer kortere fra toppen av den avgjørende stigningen Poggio, til mål, noe som i teorien svekker sjansene til spurtere som Alexander Kristoff. Mulighetene er nemlig større for at et brudd klarer å holde unna til mål.

Kristoffs trener, Stein Ørn, vil imidlertid ikke høre noe om at stesønnens sjanser er svekket som følge av den endrede målgangen.

- Det betyr overhodet ingenting for Alexander. Rittet kommer til å avgjøres opp Poggio, sier Ørn til procycling.no.

Kristoff er av mange ansett som verdens beste spurter om dagen, og dersom 27-åringen fra Stavanger sitter med teten over Poggio, skal mye gå galt om nordmannen ikke tar sin andre strake seier i monumentet.

- Fysisk sett er Alexander i form og sykler som alltid for å vinne. Det er hans stil, påpeker Ørn.

LES OGSÅ: procycling.nos spådom - her er favorittene

Sagan: - Fin fontene på Via Roma
Flere av Kristoffs utfordrere har allerede vært i Sanremo-løypa for å undersøke finalen på Via Roma. Deriblant supertspurter Nacer Bouhanni (Cofidis).

En annen som fryktes i finalen søndag er Peter Sagan (Tinkoff Saxo). Slovaken som nylig tok sin første seier for året, skal etter det procycling.no forstår, være såpass trygg på spurten sin at han regner med å slå Kristoff på oppløpet søndag.

Om Via Roma derimot har ikke 25-åringen særlig mye å si.

- Vel, det er fint der har jeg hørt. Samtidig skal det vel stå en fin fontene der, det er jo fint, sier Sagan til procycling.no mens han illustrerer hvordan en fontene fungerer.

Spår 300 nervepirrende kilometer
Milano-Sanremo er årets lengste løp med sine 293 kilometer. Stein Ørn understreker at selv om det går lang tid før den virkelige spenningen begynner, er det mye å følge med på gjennom hele rittet.

- De som kan sykkel og liker dette, vil anse dette som spennende. Kilometerne og milene i forkant skaper forutsetning for hva som skjer i etterkant. Mye avhenger om man har uhell, sparer nok krefter eller hvor fort det går. Nøkkelen til Poggio ligger i det som skjer før, påpeker han.

Skulle Alexander Kristoff vinne igjen, blir han den niende rytteren gjennom historien som tar to bragder på rad i Milano-Sanremo. Eddy Merckx har vunnet rittet flest ganger med hele syv triumfer.

PS: Du kan følge Milano-Sanremo live på procycling.no søndag fra klokken 10:00.

(Artikkelen er levert av sykkelnettsdet procycling.no)

SPÅR UTFALLET: Stein Ørn er klar på at Milano-Sanremo avgjøres opp Poggio. Henger Kristoff med over den siste stigningen, vil det etter alle solemerker bli ny norsk jubel på den italienske riviera. FOTO: Heiko Junge / Scanpix
SPÅR UTFALLET: Stein Ørn er klar på at Milano-Sanremo avgjøres opp Poggio. Henger Kristoff med over den siste stigningen, vil det etter alle solemerker bli ny norsk jubel på den italienske riviera. FOTO: Heiko Junge / Scanpix Vis mer