Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

Kristoff-trener etter uventet seier: - Jeg er positivt overrasket

Vant kupert etappe etter voldsom sluttspurt.

TRIUMF SOM KOSTET - OG SMAKTE: Alexander Kristoff fikk kontakt med utbryterne like før mål. Da det endte i en massespurt, tok han seieren foran Sonny Colbrelli (til høyre) og Greg Van Avermaet (til venstre). FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
TRIUMF SOM KOSTET - OG SMAKTE: Alexander Kristoff fikk kontakt med utbryterne like før mål. Da det endte i en massespurt, tok han seieren foran Sonny Colbrelli (til høyre) og Greg Van Avermaet (til venstre). FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

(procycling.no): Det meste gikk oppskriftsmessig for seg da en gruppe med 15 klatresterke navn angrep fra hovedfeltet nær toppen av Bousher Al Almerat.

På menyen sto tre klatringer på mellom 6,8 og 8,8 prosent. Bakkene, på litt over tre kilometer, ble for tøffe for Alexander Kristoff i fjor.

Da holdt Edvald Boasson Hagen ut og endte opp med å slå Greg Van Avermaet i duellen om etappeseieren.

Tok overraskende seier

Denne gangen forsøkte Jakob Fuglsang (Astana Pro Team) og Stefan Kueng (BMC Racing) å holde unna når feltet stadig ble større i utforkjøringen inn mot mål.

Inn mot oppløpet ble det kontakt igjen mellom gruppen. Da tok Kristoff scenen og vant spurten foran Sonny Colbrelli og Van Avermaet.

- Det er klart at dette er veldig kjekt, sier en lettet trener, Stein Ørn, til procycling.no.

Den Stavanger-baserte treneren er alltid litt spent på denne tiden av året for å se hvordan vintertreningen slår ut. Denne gangen har duoen valgte å kjøre harde styrkeøkter lenger enn vanlig.

Foreløpig er det ingenting å si på resultatet:

- Vi har jobbet ganske mye med dette. Styrkeøktene har vart langt inn i sesongen i år, og målet har vært å forsterke en del svakheter - men også å utnytte en del styrker. Å få en så positiv tilbakemelding som vi får nå, det viser jo at det virker. Og nei, det er ikke det aller sterkeste startfeltet borte i Oman. Men Tom Boonen er med, og han orker ikke henge med over bakkene. Fjorårets olympiske mester, Greg Van Avermaet, er også med, så det gir en viss indikasjon, påpeker Ørn engasjert.

Ørn: - Positivt overrasket

Med fredagens etappeseier tok Kristoff tilbake poengtrøya fra Ben Hermans. Han har to seirer på fire etapper så langt, det samme som han klarte i fjor.

Tendensen er likevel at han sitter bedre med i bakkene en tidligere.

I forkant hadde han håp om å kjempe om etappeseier på den første og siste etappen, så triumfen på dagens kuperte etappe er en ren bonus.

- Helt ærlig, Stein. Da du studerte disse etappeprofilene i forkant, hadde du et håp om at Alexander skulle være med og kjempe om seieren her?

- Jeg er positivt overrasket, strekker Ørn seg til å si.

- Jeg vet at Alexander gjerne opplever en god respons på hard kjøring. Han har trent litt ekstra nede i Oman for å få kilometerne som trengs og få maksimalt utbytte av dette rittet. Jeg regner med han tar det litt rolig i morgen (fjelletappe til Green Mountain, vår anm.) og så håper vi på en god avslutning på siste etappe.

God bekreftelse før klassikerne

Under etappe to snappet Kristoff opp spurtpoeng i forkant av etappens siste klatring. Også under torsdagens etappe - med stigning hele veien opp til mål, forsøkte han seg:

– Jeg forsøkte å henge med, da jeg visste at bakken ikke var altfor hard. Dessverre var den litt for mye for februar-formen min, uttalte han til procycling.no i går.

Men signalene har vært der hele uka. 29-åringen går definitivt bedre i bakkene enn han gjorde i samme ritt i fjor.

Da Boasson Hagen vant her i fjor, endte Kristoff på 42.-plass: 1 minutt og 18 sekunder bak landsmannen.

Selv om sykkelritt og etapper ikke sykles på lik måte hver gang, vil fredagens opplevelse ble god å ha med seg når sykkelsirkuset inntar Poggio under Milano-Sanremo i midten av neste måned.

- Alexander er i en fase av karrieren der folk fort begynner å tvile på ham om han ikke oppnår resultater. Derfor er det viktig at han leverer i denne perioden for å styrke sin posisjon i laget. Han har vært bevisst på at han skal bruke dette rittet til å utvikle klatreferdighetene sine, så det morsomt å se at han lykkes. Så lenge Alexander lukter muligheten for etappeseier, har han egenskapen til å presse ut det siste lille ekstra, avslutter Ørn.

Slik gikk det til:

I bruddet satt Tanel Kangert (Astana Pro Team), Axel Domont (AG2R), Stefan Küng (BMC Racing), Stefan Denifl (Aqua Blue Sport), Bob Jungels (Quick Step-Floors), Mike Teunissen (Team Sunweb), Fabien Doubey (Wanty-Groupe Gobert), Daniel Eaton (United Healthcare), Anass Ait El Abdia (UAE Abu Dhabi).

Rytterne skulle over Bousher Al Almerat-stigninger tre ganger. Den første etter 75 kilometer, den andre etter 89,5 - og så etter 104,5 av den 118 kilometer lange etappen.

I 2016 sto en formstinn Edvald Boasson Hagen imot disse bakkene godt og endte opp med å vinne spurtoppgjøret mot Greg Van Avermaet.

De tre stigningene skulle vise seg å være for tøffe for utbryterne. De ble sveivet inn en etter en. Bob Jungels var blant dem som måtte slippe tidlig.

Da feltet igjen tok styringen i front, var det inn på siste bestigning av Bousher Al Almerat. Det var AG2R som tok fronten når bruddet ble hentet inn.

Det franske laget syklet for Romain Bardet, men heller ikke denne gangen var det enkelt å riste av seg Jakob Fuglsang, Rui Costa, Ben Hermans og Fabio Aru.

På vei inn mot mål angrep Jakob Fuglsang og fikk med seg Kueng. Den kjøresterke duoen ble like før mål hentet inn av et jagende hovedfelt, og da stakk ingen ringere enn Alexander Kristoff av med etappeseieren.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling