Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff-trener tok opp sin nye rolle med forbundet

- Kan bli spørsmål om habilitet.

FLERE HATTER: Alexander Kristoffs trener og stefar Stein Ørn (til høyre) jobber også som lege for det norske landslaget. Nå har han i tillegg skrevet en formell avtale med Kristoffs lag Katjusja. Her fra VM i Richmond i september.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FLERE HATTER: Alexander Kristoffs trener og stefar Stein Ørn (til høyre) jobber også som lege for det norske landslaget. Nå har han i tillegg skrevet en formell avtale med Kristoffs lag Katjusja. Her fra VM i Richmond i september. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no):  Stein Ørn tenkte lenge og vel på om han skulle formalisere samarbeidet med Katjusja.

Et av momentene han tenkte på, var om han kunne fortsette i rollen som mesterskapslege på landeveien for Norge.

- Det kan oppstå problemer rundt habilitetssituasjoner. Det er viktig for meg å presisere at rollen jeg har hatt rundt Alexander Kristoff ikke endrer seg i vesentlig grad, sier Ørn til procycling.no.

• Les mer: Nå har også Kristoffs stefar signert for Katjusja

Tett på Kristoff og Bystrøm
Han har knyttet seg til det russiske laget som en treningsveileder inn mot rytterne i klassikergruppa. I tillegg vil han være trener for Kristoff, Sven Erik Bystrøm og legge opp treningen for ryttere på Coop-Øster Hus.

Med tanke på rollen rundt landslaget, tok han tidligere i år kontakt med sportssjef Hans Falk.

- Ser du at det kan oppstå problematiske situasjoner rundt habiliteten hans på landslaget?

- Nei, jeg tror ikke det kommer til å gjøre det. Steins rolle er som lege. Han har ingen annen funksjon, og påvirker verken laguttak eller andre ting. Så lenge man er klar over rollene man har, så ser jeg ikke det store problemet. Vi har også med en massør fra Team Sky og en mekaniker som jobber for MTN, sier Falk til procycling.no.

- Så vidt jeg forstår innebærer denne rollen at han får enda mer kontroll på ting rundt Sven Erik og Alexander, og det kan jo være positivt for deres videre karrierer, legger han til.

- Taktikken legges av landslagssjefen
Under VM i Richmond var den norske taktikken den største diskusjonstemaet etter at Edvald Boasson Hagen lot være å samarbeide med Greg Van Avermaet opp den siste bakken.

Falk forteller at Kristoffs trener og stefar ikke har noe påvirkning ved slike avgjørelser.

- Det taktiske opplegget holder vi internt. Stein har ingenting med den rollen å gjøre. Det vil alltid være vanskelig å si hvor mye han kan påvirke utenfra, men sånn er det jo med alle personlige trenere. Vi kan ikke hindre dem å snakke med utøverne sine.

- Så det er helt og holdent du og landslagssjefen (Stig Kristiansen) som legger opp taktikken?

- I prinsippet er det Stig som gjør det, men vi to kan kaste litt ball med hverandre. Det er Stig som bestemmer den endelige taktikken sammen med rytterne, understreker Falk.

Har fått forsikringer
Foreløpig har Ørn slått seg til ro med forsikringene fra landslagsledelsen og ønsker å fortsette i rollen også i kommende mesterskap.

- Hans Falk sier til meg at de ikke oppfatter det som noe problem. Som lege på laget, skal jeg ikke ha noe med det tekniske eller taktiske aspektet. Men det får bli opp til andre å vurdere. Er det et problem, vil jeg vise forståelse for det, klargjør Ørn.

Falk mener det er positivt for Norges del at laget har med seg en lege som også har stor forståelse for sykkelsporten.

- Han har mye å tilføre laget, og det er godt å ha en lege som forstår hva dette dreier seg om. Vi kan finne på å diskutere litt av hvert ved middagsbordet, men det stanser der. Så lenge man er klar over rollene sin, og ikke blander dem, har jeg ingen problemer med dette.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

- UPROBLEMATISK: Sportssjef Hans Falk i Norges Cyckleforbund understreker at Stein Ørn ikke har en sportslig funksjon på landslaget.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
- UPROBLEMATISK: Sportssjef Hans Falk i Norges Cyckleforbund understreker at Stein Ørn ikke har en sportslig funksjon på landslaget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!