Cycling: 8th Tour of Oman 2017 / Stage 6
Cycling: 8th Tour of Oman 2017 / Stage 6Vis mer

Kristoff triumferte igjen

Alexander Kristoff tok sin tredje seier i Tour of Oman. 

(procycling.no): Det ble en ny seier til Alexander Kristoff på den sjette og siste etappen av årets Tour of Oman. Katusha-Alpecin jobbet hardt for å samle rittet til en spurt, og her var nordmannen raskest for tredje gang i rittet.

Til tross for sene angrep av Romain Bardet (AG2R) og Greg Van Avermaet (BMC), klarte Kristoffs lagkamerater å få det samlet.

Katusha-rytteren måtte tåle hard kamp fra rumenske Eduard Michael Grosu (Nippo Vini Fantini), men trakk det lengste strået. Tredjeplassen gikk til Sacha Modolo (UAE Abu Dhabi).

Alexander Kristoff tok med det sin tredje seier i etapperittet, etter å ha vunnet første og fjerde etappe tidligere i uken.

Dermed har nordmannen fire seire i år, etter at han har en seier fra Etoile de Besseges tidligere denne måneden.

Belgisk sammenlagtvinner
Sammendraget ble satt på andre og femte etappe, de to tøffeste i årets ritt. Begge disse etappene ble vunnet av belgiske Ben Hermans (BMC), noe som gjorde at han vant rittet med god margin.

22 sekunder skilte 30-åringen og andremann Rui Costa (UAE Abu Dhabi). Vuelta a España-vinneren fra 2015, Fabio Aru, tok tredjeplassen.

Med dagens seier klatret også Kristoff forbi Hermans og Costa i kampen om den grønne poengtrøyen, og stakk av med seieren i den konkurransen.

Resultater:
1. Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin)
2. Eduard Michael Grosu (Nippo Vini Fantini)
3. Sacha Modolo (UAE Abu Dhabi)
4. Bert Van Lerberghe (Sport Vlaanderen)
5. Manuel Belletti (Wilier)
6. Ramon Sinkeldam (Sunweb)
7. Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida)
8. Lasse Norman Hansen (Aqua Blue Sports)
9. Kristian Sbaragli (Dimension Data)
10. Roy Jans (WB Veransclassics)

Saken oppdateres!

Slikk gikk det til:

Den sjette og siste etappen av årets Tour of Oman var en flat affære, og det var forventet at det skulle ende i massespurt.

Starten av etappen var preget av en del vind, men de store sidevindskampene uteble. Et brudd kom seg avgårde, men etter litt hardkjør i de kategoriserte stigningene, var det bare to ryttere igjen foran. Dette var Iljo Keisse (Quick-Step) og Aime De Gendt (Sport-Vlaanderen).

De to belgierne jobbet hardt sammen for å holde unna det jagende feltet, hvor det var Katusha-Alpecin som jobbet for å samle det til en spurt for Alexander Kristoff.

Duoen i tet holdt bra, og hadde bare fått redusert avstanden fra 1.30 til 1.15 mellom 30 og 15 kilometer igjen å sykle.

Inne på den siste milen gikk avstanden nedover, men Iljo Keisse forlot De Gendt, og kjørte solo. Ved syv kilometer igjen var avstanden nede i 20 sekunder, og alt lå til rette for en ny massespurt.

Men Romain Bardet (AG2R) og Greg Van Avermaet (BMC) ville det annerledes. Inne på den siste runden, i en liten bakke der, angrep stjernesyklistene, i håp om å klare å lure feltet.

Det klarte de dog ikke, og det ble en samlet spurt. Der var Alexander Kristoff den raskeste igjen, og tok sin tredje seier i rittet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!