Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff tror han blir arbeidshest i stjernelag

Klar for profflag.

NORGES NYE PROFF: Syklisten Alexander Kristoff ble i dag presentert som ny BMC Racing Team-rytter. Foto: Morten Holm / SCANPIX
NORGES NYE PROFF: Syklisten Alexander Kristoff ble i dag presentert som ny BMC Racing Team-rytter. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

|||Syklisten Alexander Kristoff er klar for BMC Racing Team og kan få sjansen i de store etapperittene kommende sesong.

Kristoff har underskrevet en toårskontrakt med det interkontinentale laget som har base i USA, men har hovedsponsor fra Sveits.

Ettersom Kristoff signerer sin første proffkontrakt er spurtspesialisten sikret minimum to år i proffsirkuset. Ambisjonene er likevel å sikre seg enda bedre avtaler etter hvert.

- Det var heller ikke aktuelt for oss å signere en lengre kontrakt. Hvis Alexander gjør det bra i sin første sesong som proff, får vi kanskje muligheten til å reforhandle om en bedre kontrakt allerede neste år, påpeker Kristoffs manager Birger Hungerholdt ovenfor NTB.

BMC Racing Team har i likhet med Thor Hushovd og Gabriel Raschs lag Cervélo ikke status som UCI protour-lag, og må dermed satse på å få invitasjon fra arrangørene til de største rittene.

- Men med de rytterne de allerede har sikret seg for neste år, kommer de til å være ønsket på startstreken omtrent overalt, mener Hungerholdt.

Godt selskap
BMC Racing Team var det eneste profflaget som kom med et konkret tilbud til den Stavanger-bosatte Oslo-gutten, selv om flere storlag viste interesse.

- Jeg har hørt det har vært interesse fra Katusha, Saxo Bank og Team Sky, men jeg er veldig fornøyd med å signere for BMC Racing Team, sier Kristoff til NTB.

Nordmannen havner nemlig i et sterkt lag. Regjerende verdensmester Alessandro Ballan, George Hincapie, Karsten Kroon, Marcus Burghardt, Steve Morabito og Michael Schär er de mest kjente lagkameratene.

- Som førsteårsproff regner jeg med å måtte gjøre mye arbeid for de andre i starten, men jeg håper å kjøre for egne muligheter og resultater etter hvert. Det er mange meget gode ryttere i laget, påpeker Oslo-gutten som er bosatt i Stavanger.

Edvald banet vei
Edvald Boasson Hagen kom til Team Columbia fra Joker-Bianchi for to år siden, og hans suksess har for alvor gjort norske sykkeltalenter ettertraktede i utlandet.

- Vi har blitt kjent med mange nye sportsdirektører rundt i de store lagene, og Edvalds suksess har utvilsomt åpnet dører for andre ryttere. Alle lag vil ha ryttere som kan vinne sykkelløp, og det er Alexander også kapabel til, sier manager Hungerholdt og legger til:

- Det hjelper selvfølgelig også at han har slått Thor Hushovd da de har møttes i rene spurter. Det blir lagt merke til internasjonalt, påpeker manageren.

Kristoff er med på Joker Bianchis lag i Tour of Britain som starter lørdag. Han deltar også på det norske laget i U23-VM i slutten av måneden. Den første treningssamlingen med hans nye lag blir fra 15. til 17 oktober.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling