Kristoff tror på toppform i Tour de France

- Jeg føler at alt er som det skal.

 I FORM:  Alexander Kristoff  er akkurat der han vil være før sesongens høydepunkt, Tour de France. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
I FORM: Alexander Kristoff er akkurat der han vil være før sesongens høydepunkt, Tour de France. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Alexander Kristoff er i perlehumør før den siste oppkjøringen mot Tour de France. Bronsevinneren fra OL har toppformen rett rundt hjørnet.

 - Jeg er der jeg skal være. Mitt mål var en etappeseier i Sveits rundt. Det oppnådde jeg, sier Kristoff til NTB etter søndagens avslutning på Tour de Suisse.

Der gjennomførte han en hard tempo med en meget tøff stigning de siste elleve kilometerne.

NM-klar Nå venter en uke med restitusjonstrening. Så kjører Kristoff NM.

- Det rittet betyr noe fordi man kan sikre seg en nasjonal drakt som blir lagt merke til internasjonalt det neste året. Tour de France er sommerens store mål. Jeg føler at alt er som det skal. Jeg håper vi blir så mange nordmenn som mulig med. Da har vi litt å snakke om før og under etappene. Tre uker er lenge, sier Kristoff.

Best Portugiseren Rui Costa vant sammenlagt i Sveits. Han gikk også til topps på søndagens knallharde tempoetappe.

Den startet 513 meter over havet. Målgang lå på 1383 moh. Stigningen var markant de siste elleve kilometerne. Costa tålte påkjenningen best.

Hjemmehåpet Mathias Frank klarte ikke å beholde ledelsen på 13 sekunder han hadde før siste dag. Rittet er den siste store testen før Tour de France som starter i slutten av juni.

Lars-Petter Nordhaug syklet et godt etapperitt. Kristoff og Gabriel Rasch var de to andre norske deltakere i Sveits. De havnet langt bak i sammendraget.

Ingen av de norske var blant de 30 beste søndag. Kristoff var best av dem på 49.-plass. Han ble slått av Rui Costa med 4.02 minutter. Gabriel Rasch endte på 85.-plass og var 6.40 minutter bak, mens Lars-Petter Nordhaug ble nummer 117 på den siste etappen. Han var 9.06 minutter bak vinneren i mål.

Kristoff vant én etappe tidligere i rittet.

(NTB)