Kristoff truet av magevirus

- Det vil være krise.

I FARE: Alexander Kristoff delte rom med lagkompis Simon Spilak. Nå er russeren tatt ut av laget fordi han kastet voldsomt opp, og man frykter at dette kan ha vært på grunn av et magevirus. Dermed kan Kristoff være i fare. Foto: Torgeir Strandberg / procycling.no
I FARE: Alexander Kristoff delte rom med lagkompis Simon Spilak. Nå er russeren tatt ut av laget fordi han kastet voldsomt opp, og man frykter at dette kan ha vært på grunn av et magevirus. Dermed kan Kristoff være i fare. Foto: Torgeir Strandberg / procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Kun to rene spurtetapper gjenstår av årets Tour de France. Fredag har kanskje Alexander Kristoff sin største sjanse til å gjenta suksessen fra etappe 12 og 15.

Men da må han henge med over fjerdekategorien som kommer tretten kilometer før mål. Her vil garantert rival Marcel Kittel bli kjørt av, og dersom Kristoff kommer seg over med hovedfeltet, er han blant favorittene.

Det mener hvertfall stefar og trener, Stein Ørn.

- Men så kan man spørre seg hvor gode Katjusja er til å kontrollere eventuelle bruddforsøk i bakken, sier Ørn til procycling.no torsdag kveld.

Frykter magevirus Tre ryttere har forsvunnet ut av det russiske storlaget iløpet av touren, og Kristoffs opptrekkstog er uten tvil svekket.

Det største tapet var imidlertid Simon Spilak som måtte stå av på den 17. etappen. Slovaken slet voldsomt med et magevirus, og delte samtidig rom med Kristoff. Det bekymrer Ørn.

- Spilak kastet voldsomt opp. Dersom det er omgangssyke er det krise for Alex, sier Ørn til procycling.no.

Det er enda ikke gått 48 timer siden Kristoff sist var i kontakt med Spilak. Derfor er Ørn nå spesielt på tåhev.

Han er sliten Kristoff sa til procycling.no før start på torsdagens etappe at han er sliten, og gleder seg til å bli ferdig med touren. Det kan Ørn forstå.

- Det er ingen tvil om at han er sliten nå etter tre uker på sykkelen, ler stefaren.

Hans tips til fredagens etappe er derimot ikke at Kristoff skal gå til topps.

- Jeg håper jo naturligvis det, men mitt tips er Greg Van Avermaet.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer