Kristoff truet av magevirus

- Det vil være krise.

I FARE: Alexander Kristoff delte rom med lagkompis Simon Spilak. Nå er russeren tatt ut av laget fordi han kastet voldsomt opp, og man frykter at dette kan ha vært på grunn av et magevirus. Dermed kan Kristoff være i fare. Foto: Torgeir Strandberg / procycling.no
I FARE: Alexander Kristoff delte rom med lagkompis Simon Spilak. Nå er russeren tatt ut av laget fordi han kastet voldsomt opp, og man frykter at dette kan ha vært på grunn av et magevirus. Dermed kan Kristoff være i fare. Foto: Torgeir Strandberg / procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Kun to rene spurtetapper gjenstår av årets Tour de France. Fredag har kanskje Alexander Kristoff sin største sjanse til å gjenta suksessen fra etappe 12 og 15.

Men da må han henge med over fjerdekategorien som kommer tretten kilometer før mål. Her vil garantert rival Marcel Kittel bli kjørt av, og dersom Kristoff kommer seg over med hovedfeltet, er han blant favorittene.

Det mener hvertfall stefar og trener, Stein Ørn.

- Men så kan man spørre seg hvor gode Katjusja er til å kontrollere eventuelle bruddforsøk i bakken, sier Ørn til procycling.no torsdag kveld.

Frykter magevirus Tre ryttere har forsvunnet ut av det russiske storlaget iløpet av touren, og Kristoffs opptrekkstog er uten tvil svekket.

Det største tapet var imidlertid Simon Spilak som måtte stå av på den 17. etappen. Slovaken slet voldsomt med et magevirus, og delte samtidig rom med Kristoff. Det bekymrer Ørn.

- Spilak kastet voldsomt opp. Dersom det er omgangssyke er det krise for Alex, sier Ørn til procycling.no.

Det er enda ikke gått 48 timer siden Kristoff sist var i kontakt med Spilak. Derfor er Ørn nå spesielt på tåhev.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer