Kristoff usikker på framtida etter doping-skandalen: - Det gir oss et dårlig rykte

Det forteller nordmannen til TV 2.

(Dagbladet): Alexander Kristoffs sykkellag Katjusja har igjen blitt rammet hardt etter at russeren Eduard Vorganov avga en positiv dopingprøve. Han har testet positivt på stoffet meldonium utenfor konkurranse under en kontroll 14. januar.

I dag snakker Kristoff selv for første gang om saken, til TV 2.

- Vi får se hva de (UCI) kommer med på mandag. En slik sak er uansett dumt. Det ødelegger for et helt lag og gir oss et dårlig rykte. Vi er sjokkert og skuffet, sier Kristoff til TV 2.

På spørsmål om dette vil få konsekvenser for hans fremtid på laget, svarer Kristoff:

- Det kan det gjøre. Når det er mange slike saker så er det noe man tar med i betraktningen når man skal skrive ny kontrakt, svarer Kristoff, som har avtale med Katusha ut 2017.

Andre gang Det er andre gang på kort tid at sykkellaget har blitt rystet av en dopingsak. Under Tour de France ble Luca Paolini tatt da han testet positivt for kokain.

Alexander Kristoffs trener er også i harnisk over den positive prøven til russeren. 

- Det er helt hårreisende dette her. Vi får ta en liten pust i bakken, men konsekvensene er åpenbare. Det er at Katjusja får en utestengelse, og det er viktig for oppkjøringen til Alexander. Det er fullstendig uakseptabelt uansett, sier Stein Ørn.

Katjusja risikerer å bli utestengt i 45 dager. UCIs disiplinærkomité vil komme med en beslutning om noen dager, skriver forbundet.

Skadelidende Den norske syklisten Sven Erik Bystrøm er også en del av Katjusja. Skulle det bli en suspensjon, mener Bystrøm det er åpenbart at det vil være skadelidende for laget.

 - Det sier seg selv at det er svært uheldig at vi ikke får sykle. Selvfølgelig skal vi nok få trent, men det setter oss ganske mye tilbake å ikke få kjøre løp på et så langt tidsrom.

Sykkellaget kan gå glipp av store sykkelløp som Tour de Qatar, Tour of Oman, Ruta del Sol og Vuelta Murcia.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram