KAN DROPPE NM: På fredag avgjør Alexander Kristoff om han sykler årets NM på Lillehammer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KAN DROPPE NM: På fredag avgjør Alexander Kristoff om han sykler årets NM på Lillehammer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Kristoff usikker på NM-start

- Enten 100 prosent eller 0 prosent sjanse.

(procycling.no): Norges største sykkelstjerne har ikke bestemt seg for om han kjører norgesmesterskapet på Lillehammer førstkommende søndag.

Grunnen er at kona Maren Kristoff venter parets andre barn og har termin tidlig i juli.

- Jeg trener som om jeg skal kjøre. Tar ikke avgjørelsen før fredag kveld, reiser lørdag og hjem igjen søndag etter rittet hvis jeg kjører, skriver Kristoff i en tekstmelding til procycling.no på vei hjem fra Sveits rundt.

- Kan du si noe om sannsynligheten for at du drar slik ståa er nå?

- Det kommer helt an på fødsel. Enten 100 prosent sjanse eller 0 prosent sjanse.

Etter Sveits rundt, hvor 27-åringen vant den sjuende etappen og brukte rittet som oppkjøring til Tour de France, var den opprinnelige planen at NM-fellesstarten skulle være Kristoffs siste konkurranse før Tour de France starter i Utrecht 4. juli.

Vil kjøre for å vinne Om 27-åringen stiller på start på Lillehammer søndag, så vil han helst gjøre det vel vitende om at seieren er innenfor rekkevidde. Men søndagens resultater og kjøring i U23- og juniorklassen gjør at Katjusja-rytteren tror at løypa er for tøff for ham.

Hans trener og stefar Stein Ørn er også spent på om eleven har en realistisk sjanse.

- Et nasjonalt mesterskap skal man ære, og det er viktig at de beste rytterne stiller opp. Slik løypa er i år er det egentlig den viktigste grunnen til at han stiller om alt går greit med Maren i svangerskapet.

- Hvordan vurderer du Kristoffs muligheter om han kjører?

- Løypa er helt på grensa for Alexander, og med så mange gode ryttere på start blir det nok vanskelig å henge med i bakken. Men man stiller alltid på start for å prøve og gjøre det bra. Det kan gjøre det ekstra spennende om han kjører, og vi ser på det som en fin utfordring, forklarer Ørn.

- Ikke noe problem med tanke på Tour de France Tour de France er det ingen tvil om at 27-åringen sykler. I Utrecht stiller han på start for å jakte flere etappeseirer etter å ha triumfert to ganger i fjor og vært nære på Champs-Élysées.

- Det er ikke noe problem å stå over NM med tanke på oppkjøringen til Tour de France. Avhengig av hva som skjer, så kompenserer vi for det på trening, forklarer treneren.

NM-uka på Lillehammer fortsetter tirsdag hvor norgesmesterne på lagtempo skal kåres.

Du får LIVE-dekning, reaksjoner og resultater fra øvelsene på procycling.no.