Kristoff vant i Hamburg

- Ett av mine favorittritt.

VANT: Alexander Kristoff vant World Tour-rittet i Hamburg søndag. Her fra årets Tour de France. Foto: JEFF PACHOUD (Scanpix/Afp)
VANT: Alexander Kristoff vant World Tour-rittet i Hamburg søndag. Her fra årets Tour de France. Foto: JEFF PACHOUD (Scanpix/Afp)Vis mer

(procycling.no): Som forventet ble Vattenfall Cyclassics avgjort med en spurt i en mindre gruppe.

Steinbratte Waseberg og mange angrep gjorde nemlig sitt til at det var et sterkt redusert felt som skulle spurte om seieren i Hamburgs gater.

Edvald Boasson Hagen var blant dem som forsøkte seg før spurten. Med 13 kilometer igjen til mål angrep nordmannen fra feltet, men ble relativt raskt hentet inn av de øvrige.

Jack Bauer gikk kontra på Boasson Hagens angrep og fikk en fin luke på gruppen med blant annet Alexander Kristoff, Mark Cavendish og Marcel Kittel.

Men heller ikke Garmin-rytteren klarte å holde unna for det jaktende feltet. Dermed ble det hele avgjort i en spurt.

Der var Alexander Kristoff best. Ingen hadde mulighet til å tukte Katjusja-rytteren på oppløpet.

- Jeg startet ikke spurten på maks og økte mot målstreken, sier Kristoff i seiersintervjuet vist hos Hamburg 1.

- Det har vært ett av mine favorittritt, og nå er det hvert fall det nå som jeg endelig har en seier her.

Kristoff fikk god hjelp av sine Katjusja-hjelpere frem til det gjensto omtrent en kilometer. Derfra og inn måtte han klare seg selv.

- Jeg fikk god hjelp av Marco (Haller) og Pavel (Brutt) før den siste kilometeren, det var viktig. Deretter ble jeg litt blokkert, men jeg kom fram i teten og ble sittende der før jeg startet spurten, sier Kristoff.

Mark Cavendish forsøkte å komme utfordre nordmannen, men den britiske spurtkanonen hadde ikke sjanse til å komme seg forbi Kristoff, som tok årets 14. seier.

Giacomo Nizzolo ble nummer to, mens Simon Gerrans spurtet inn til tredjeplass.

Edvald Boasson Hagen satt med den fremste gruppen til mål, men klarte ikke å kjempe helt i teten til tross for god plassering bare noen hundre meter før mål.

Sky-rytteren ble til slutt nummer 15. Thor Hushovd fullførte ikke rittet.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.