Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoff vant i Qatar: - Viser at jeg er i veldig god form

Tok sesongens første seier i «sandstormen».

STERK SLUTTSPURT: Alexander Kristoff stakk av med sesongens første seier da han vant spurten mot 12-13 syklister på den 2. etappen av Qatar rundt mandag. Her er han fra Nordkapp tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
STERK SLUTTSPURT: Alexander Kristoff stakk av med sesongens første seier da han vant spurten mot 12-13 syklister på den 2. etappen av Qatar rundt mandag. Her er han fra Nordkapp tidligere i år. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix. Vis mer

Alexander Kristoff slet i vinden, men tok likevel sesongens første seier i Qatar rundt mandag. Han vant spurten i mindre tetgruppe på den 2. etappen av rittet.

Etappen på 194,5 kilometer gikk unna i et høyt tempo, men nordmannen var ikke til å stoppe i avslutningen og vant spurten i gruppen bestående av 12-13 syklister.

Han vant med en halv sykkellengde foran italienske Andrea Guardini og belgieren Greg Van Avermaet.

Kristoff har også overtatt ledelsen sammenlagt. 27-åringen er ett sekund foran Tom Boonen som ble toer på søndagens åpningsetappe.

- Det er veldig mange av de beste om er med her. At jeg vinner viser at jeg er i veldig god form, sa Kristoff til TV 2.

På grunn av høyt tempo og kraftig sidevind ispedd sand, splittet feltet seg opp i flere smågrupper. Gjennomsnittshastighet de to første timene av rittet var godt over 54 km/t.

- Det var jo nærmest sandstorm der ute. Dette er en av de hardeste dagene jeg har hatt i Qatar noen gang, sa Kristoff.

Tirsdag er det en 10,9 kilometer lange tempoetappe på programmet. Der er fjorårsvinner Niki Terpstra favoritt. Terpstra holder 5.-plassen sammenlagt, kun åtte sekunder bak Kristoff.

Også Edvald Boasson Hagen og Sven Erik Bystrøm deltar i rittet. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media