FANTASTISK START: Alexander Kristoff tok årets femte seier da han vant den første etappen i Paris-Nice. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
FANTASTISK START: Alexander Kristoff tok årets femte seier da han vant den første etappen i Paris-Nice. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Kristoff vant igjen: - Jeg har aldri klart dette før

Nordmannen tok årets femte seier i Paris-Nice.

(procycling.no): Alexander Kristoffs fantastiske sesongstart fortsetter med seier på første etappe av Paris-Nice fra Saint Rémy-lès-Chevreuse og Contres, den første av tre spurtetapper i årets utgave, der franskmennene Nacer Bouhanni (Cofidis) og Bryan Coquard (Europcar) ble henholdsvis nummer to og tre.

Etter en sterk innledning på 2015-sesongen i Tour of Qatar og Tour of Oman, er dette Katjusja-rytterens femte seier for året og hans første i Paris-Nice.

- Jeg er veldig glad for denne seieren. Dette er min første seier i Paris-Nice. Jeg har kjørt her tre eller fire ganger før, men aldri vunnet her. Dette er et steg opp for meg. Mange av verdens beste her, jeg har aldri klart dette før. Derfor er det godt endelig å vinne her, sier Kristoff etter etappen - som tar første norske etappeseier i Paris-Nice siden Thor Hushovds prologseier i 2008.

På de siste, avgjørende kilometerne ble Kristoff godt posisjonert av Viacheslav Kuznetsov, og deretter ledet fram av sin italienske lagkamerat Jacopo Guarnieri.Det var imidlertid John Degenkolbs opptrekkstog som kastet mest farge over finalen i Contres. Det svartkledde Team Giant-Alpacin tok kommando da feltet tok fatt på siste kilometer og det var Degenkolb som åpnet spurtet først.

Giant-rytteren kunne med seier overta sammenlagtledelsen, men tyskeren åpnet spurten for tidlig og ble til slutt nummer 15. Kristoff åpnet spurten fra tredjeposisjon, med bare Degenkolb og Bouhanni foran seg.

- Jeg har ikke særlig opptrekk med meg her. Men Kuznetsov og Guarnieri gjorde en flott jobb. Jeg kunne slappe av frem til de 700 meterne. Da så jeg Giant-Alpacin komme opp og forbi oss. Jeg bestemte meg for å hoppe over på Degenkolb og fikk tak på hjulet til Bouhanni.

- Degenkolb gikk ganske tidlig, men jeg kom forbi. Jeg følte jeg hadde kontroll på begge de to, men jeg var usikker på de andre som kom bakfra. Jeg var ikke sikker på seier før de siste 50 meterne, smiler nodrmannen selvsikkert.

Vinneren av søndagens prolog, sammenlagtleder Michal Kwiatkowski (Etixx-QuickStep), kom inn med hovedfeltet og forsvarte sin ledelse.