SAMMENLAGTSEIER:  Alexander Kristoff vant Driedaagse De Panne sammenlagt. 27-åringen vant tre av fire etapper i etapperittet. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
SAMMENLAGTSEIER: Alexander Kristoff vant Driedaagse De Panne sammenlagt. 27-åringen vant tre av fire etapper i etapperittet. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.Vis mer

Kristoff vant sammenlagt etter råsterk tempo

- Min beste tempo noensinne.

DE PANNE (procycling.no): Alexander Kristoff (Katjusja) vant Driedaagse De Panne sammenlagt etter å ha forsvart seg glimrende på rittets avsluttende tempoetappe.

Nordmannen tok en sensasjonell tredjeplass på den tekniske tempoetappen, kun 18 sekunder sekunder bak vinneren Bradley Wiggins (Team Sky), som er regjerende verdensmester i disiplinen.

- Jeg følte jeg gjorde en god tempo. Jeg presset bra hele veien og fikk gode tilbakemeldinger fra sportsdirektøren. Det er kanskje min beste tempo noensinne, sier Kristoff i seiersintervjuet vist på Eurosport.

- Jeg har ikke jobbet så mye på tempo, som man sikkert kan se fra bildene. Kanskje jeg kunne jobbet litt med tempoposisjonen min i fremtiden enn jeg har gjort i år, sier han.

I sammendraget ble Stijn Devolder nummer to, mens Wiggins tok den siste plassen på podiet.

Sven Erik Bystrøm klarte ikke å forsvare sin topp 10-plassering i sammendraget, og havnet til slutt på en 13. plass.

Slik gikk det til
Jesse Sergent (Trek) ledet lenge med tiden 18:17, men tiden ble for svak mot storkanonene.

Guillaume Van Keirsbulck (Etixx-QuickStep), som vant rittet sammenlagt ifjor, kjørte 10 sekunder raskere enn den unge Trek-rytteren.

Etappefavoritten Bradley Wiggins (Team Sky) tok som ventet ledelsen ved første mellomtid, tre sekunder foran Van Keirsbulck. 

Briten, som er regjerende verdensmester på tempo, kjørte sterkt hele veien til mål og kjørte inn til en tid på 17:49, 18 sekunder foran andremann.

Unge Stefan Kueng (BMC) imponerte stort og kjørte inn til en andreplass, kun 10 sekunder bak Wiggins.

Kampen om ledertrøyen
Sammenlagtkandidaten Lars Ytting Bak var et stykke bak på første mellomtid, hele 16 sekunder bak. Dermed var han ute av kampen om sammenlagtseieren.

Devolder åpnet til sammenlikning betydelig raskere, og var kun fem sekunder bak Wiggins. Belgieren var dermed i posisjon til å true Kristoffs ledelse.

Men nordmannen kjempet iherdig på usedvanlig tunge gir, og var bare ett sekund bak Devolder ved første mellomtid. 

Sven Erik Bystrøm kjørte til slutt inn til en tid på 19:05, 1:16 bak Wiggins. Dermed raste han nedover i sammendraget.

Devolder krysset målstreken til tiden 18:08, som holdt til en foreløpig fjerdeplass. Det var likevel ikke godt nok til å stoppe Kristoff, som var enda raskere og tok tredjeplassen i mål.

Katjusja-rytteren tok dermed sin niende seier så langt i år, og er nå blant storfavorittene til søndagens Flandern rundt.

- Jeg håper beina mine er like gode på søndag. Det ser lovende ut, sier 27-åringen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.