IMPONERTE: Alexander Kristoff vant spurten om 4. plassen i Flandern rundt. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB Scanpix
IMPONERTE: Alexander Kristoff vant spurten om 4. plassen i Flandern rundt. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB ScanpixVis mer

Kristoff vant spurten om 4. plassen i Flandern

Cancellara suveren i årets største ritt så langt.

(Dagbladet): De to største favorittene før dagens brosteinsklassiker Flandern rundt var Fabian Cancellara og Peter Sagan.

Og de leverte begge to.

Tempomaskinen Cancellara (32) knuste all motstand siste gang rytterne tok seg opp den berømte Patenberg-bakken, og stakk fra Sagan og Jurgen Roelandts.

Sveitseren hadde få problemer med å øke avstanden inn mot mål, og vant dermed Flandern rundt for andre gang, i ren utklassingsstil.

MAKTDEMONSTRASJON: Fabian Cancellara (32) knuste all motstand og vant Flandern rundt for andre gang. Foto: AFP / BELGA / YORICK JANSENS / NTB Scanpix
MAKTDEMONSTRASJON: Fabian Cancellara (32) knuste all motstand og vant Flandern rundt for andre gang. Foto: AFP / BELGA / YORICK JANSENS / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ville vinne i dag, men man kan ikke forutse hva som skal skje. Det er fantastisk, og jeg er veldig glad. Det var et rart løp, men rart på en bra måte. Det var tøft, sier Cancellara til Eurosport.

Sagan på andre
Sagan slo Roelandts enkelt i spurten om 2. plassen.

Like bak kom det som gjensto av hovedfeltet, og i den gruppa satt både Katjusja-rytter Alexander Kristoff og Team Skys Edvald Boasson Hagen.

Kristoff, som tok OL-bronse i London i fjor, var sterkest i spurten, og sikret dermed Norges nest beste resultat i klassikeren noensinne.

Den eneste nordmannen som har havnet på pallen i Flandern rundt er Dag Otto Lauritzen. Han syklet inn til 3. plass i 1989.

Fornøyd Kristoff
Til TV2 sier Katjusja-rytter Kristoff:

FAVORITTENE LEVERTE: Cancellara og Peter Sagan (t.v.) var storfavoritter før dagens klassiker, og begge leverte. Belgiske Jurgen Roelandts fra Lotto-Belisol sikret seg en sterk 3. plass. Foto: AFP / BELGA / DIRK WAEM / NTB Scanpix
FAVORITTENE LEVERTE: Cancellara og Peter Sagan (t.v.) var storfavoritter før dagens klassiker, og begge leverte. Belgiske Jurgen Roelandts fra Lotto-Belisol sikret seg en sterk 3. plass. Foto: AFP / BELGA / DIRK WAEM / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg følte meg bra i hele dag, men klarer selvsagt ikke å sitte med når de beste stikker. Når pallen er så nær, er det selvsagt litt surt, men jeg er fornøyd med fjerdeplassen.

- Det har gått veldig bra, Det er morsomt å sykle når jeg kjenner jeg er i bra form. Men jeg vet at det ikke varer evig. Jeg får håpe det holder en uke til, og så har jeg ferie etter det, sier Kristoff, vel vitende om at en annen vårklassiker, nemlig Paris-Roubaix bare er en uke unna.

Passe fornøyd Edvald
Edvald Boasson Hagen kjørte smart gjennom hele klassikeren i dag, men hadde ikke nok krefter da det gjaldt som mest. Han endte på 14. plass.

- Jeg hadde ikke bein til å følge Cancellara og Sagen da de gikk avgårde. Beina var ikke bedre, sier han til TV2.

- Jeg følte at jeg gjorde det bra stort sett hele dagen. Jeg prøvde å spare krefter så lenge som mulig, men det ble for tøft mot slutten. Jeg er uansett absolutt fornøyd med å være med såpass bra med. Jeg skulle så klart vært høyere opp på resultatlista. Jeg burde kanskje gått for en langspurt, , sier 25-åringen.

Team Sky-rytteren er uansett imponert over landsmann Kristoff:

- Han kjører sterkt om dagen og imponerer stadig. Han var med foran på alle de rette partiene, sier Edvald til TV2.

• Thor Hushovd fikk luftveisproblemer underveis i dagens 256 kilometer lange ritt, og brøt.