VANT: Alexander Kristoff vant Tour des Fjords sammenlagt, etter å ha vunnet den siste etappen etter en monsterspurt.
Foto: EInar Oliver Landa / Tour des Fjords / NTB scanpix
VANT: Alexander Kristoff vant Tour des Fjords sammenlagt, etter å ha vunnet den siste etappen etter en monsterspurt. Foto: EInar Oliver Landa / Tour des Fjords / NTB scanpixVis mer

Kristoff vant Tour des Fjords etter monsterspurt

Tok sammenlagtseieren.

RISAVIKA (procycling.no): Alexander Kristoff vant den femte og siste etappen samt sammenlagtseieren i Tour des Fjords.

- Det var det jeg håpte på. At det gikk var supert. Avslutningen var hard. Vi prøvde å kontrollere, men det gikk ikke. Jeg vet jeg er raskest i dette feltet, men jeg var ikke sikker på at vi skulle hente bruddet på slutten, sier Alexander Kristoff til Tv2 etter målgang.

Han sier han fikk god hjelp av Øster Hus-ridley underveis, og var svært fornøyd med resultatene etter etappen.

- Jeg sa på forhånd at jeg skulle vinne hver dag, men det gikk ikke. Tre etappeseiere og sammenlagtseier er veldig bra. Det er første gang jeg vinner sammenlagt i proffløp også, sier Kristoff.

Kom til Cort Magnus Cort Nielsen ledet Tour des Fjords før siste etappen, men tapte til slutt løpet med skarve ett sekund. Til tross for at sammendraget gikk til Norge, klarte ikke Cort Nielsen å være misfornøyd med løpet.

- Laget kjørte fantastisk i dag, men i finalen hadde jeg ikke flere ryttere igjen. Det blir farlig på slutten, og jeg blir alene igjen. Det ble for hardt i dag, men jeg syns vi har kjørt et fantastisk løp. Vi forventet ikke å kjøre med gul trøye i Tour des Fjords på forhånd. Kristoff er svært dyktig sykkelrytter, sier Magnus Cort Nielsen til procycling.no.

Tom Van Asbroeck fra Topsport Vlaanderen håpte lenge å kunne tukte Kristoff i spurten, men klarte ikke det når Stavangers store sønn startet spurten tidlig.

- Jeg var i perfekt posisjon, men det var Wanty-rytter som ødela. Det er umulig når Kristoff startet spurten med en luke, sier Tom Van Asbroeck.

Skuffet tredjemann Tom Van Asbroeck fra Topsport Vlaanderen håpte lenge å kunne tukte Kristoff i spurten, men klarte ikke matche Stavangers store sønn da han startet spurten tidlig.

- Jeg var i perfekt posisjon, men det var Wanty-rytter som ødela. Det er umulig å vinne når jeg starter spurten med en luke opp til Kristoff, sier Tom Van Asbroeck.