SEIER:  Alexander Kristoff kjørte inn til ny seier i dag. Foto: NTB Scanpix
SEIER: Alexander Kristoff kjørte inn til ny seier i dag. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Kristoff var meget, meget sterk. Han er en fantastisk type

Nordmannen inn til ny seier.

(procycling.no):   Alexander Kristoff tok seieren i Rund um Den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt.Katjusja-rytteren spurtslo John Degenkolb i Frankfurts gater.

Det ble en meget lang spurt for nordmannen, som startet spurten nesten 250 meter før målstreken.

Overlegen Til tross for at Degenkolb hadde 26-åringens hjul, hadde ikke tyskeren mulighet til å utfordre Milano-Sanremo-vinneren.Dermed kunne Kristoff juble for sesongens tredje seier.

- Når forventet du å vinne?- Jeg forventet det ikke, sa Kristoff i et intervju vist på Viasat Sport etter rittet.

- Da det var 50 meter igjen forsto jeg at ingen kom til å ta meg igjen.

Var sterkest Degenkolb skulle gjerne vunnet på hjemmebane, men innså at han ble slått av en sterkere rytter.

- Vi gjorde en feil da vi ikke var med i det store bruddet. Vi måtte taue mye tidlig i rittet, og det gjorde at laget var sluttkjørt på slutten, sier han til tysk TV.

På slutten fikk Kristoff meget god hjelp av flere lagkamerater, men måtte likevel gjøre det meste på egenhånd den siste kilometeren.

- Kristoff og Katjusja var helt enkelt sterkere enn oss. Kristoff var meget, meget sterk. Han er en fantastisk rytter, roste Degenkolb.

Falt av flere ganger Kristoff kunne dog fortelle at det var langtfra sikkert at han kom til å vinne rittet. Underveis var han nemlig i trøbbel flere ganger.

- Bakken var ganske hard, der forventet jeg hvert fall ikke å vinne. Jeg falt av rittet to ganger, men jeg klarte å komme tilbake, og var kanskje litt heldig også, fortalte Kristoff.

Resten av feltet ble kraftig distansert i spurten.Lenge så det imidlertid ikke ut til å bli en spurt.

Rittets hovedbrudd hadde nemlig en god luke, og det så lenge ut som at rytterne i bruddet kunne holde hele veien. Men feltet ledet hovedsaklig av Giant-Shimano tok til slutt igjen alle foran, og det endte med spurt i en mindre gruppe.

Det tyske endagsrittet var Kristoffs første siden han måtte bryte Paris-Roubaix. Stavanger-gutten er midt inne i en tung treningsperiode, men det stoppet han altså ikke på slutten, og han tok årets tredje seier.

•Denne saken er levert av sykkelnettstedet procycling.no