- Kristoff vil være stor forhåndsfavoritt

Landslagssjefen dro til Qatar for å se feltet i VM-løypa.

HET FAVORITT: Alexander Kristoff vinner her etappen i Madinat Al-Shamal under Tour of Qatar. Tidligere i rittet fikk også 28-åringen teste deler av VM-løypa. Da var også landslagssjef Stig Kristiansen til stede. FOTO:  / AFP / ERIC FEFERBERG
HET FAVORITT: Alexander Kristoff vinner her etappen i Madinat Al-Shamal under Tour of Qatar. Tidligere i rittet fikk også 28-åringen teste deler av VM-løypa. Da var også landslagssjef Stig Kristiansen til stede. FOTO: / AFP / ERIC FEFERBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Litt fram, og litt tilbake. Men landslagsledelsen fikk i hvert fall en forsmak på hva som venter under VM i landeveissykling i Qatar denne høsten:

- Vi fikk nyss om at de muligens skulle sykle VM-løypa, eller i hvert fall deler av den. De forandret ting fra det som sto på nett tre ganger, men den går ute på den kunstige halvøya The Pearl, og der syklet de på kryss og tvers av alle veier som var der. Så de i hvert fall kjørte deler av løypa, og sentrumsrunden - selv om spurten ikke vil være den samme de benyttet denne gangen, forteller landslagssjef Stig Kristiansen til procycling.no om det som var etappe to i Tour of Qatar.

Massespurten gikk i slak motbakke på oppløpet, og ble én av tre triumfer over Mark Cavendish for Alexander Kristoff. I VM vil den oppløpet være helt flatt og raskere:

- Han vil nok være en stor forhåndsfavoritt, erkjenner Kristiansen.

- I utgangspunktet er det fire-fem ryttere som peker seg ut. To-tre av dem, vil være tyskere, sier landslagssjefen og peker mot André Greipel, Marcel Kittel og muligens John Degenkolb.

Norsk dominans i begrenset felt Sammen med sportssjef Hans Falk, fikk Kristiansen opplever deler av rittet som ble dominert av Kristoff og Edvald Boasson Hagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer