Kristoff visste ikke at vinneren var foran

- Jeg trodde det var gruppen foran som gjaldt.

PONFERRADA/OSLO (procycling.no): Alexander Kristoff var tydelig skuffet da han krysset målstreken som nummer åtte i VM.

Nordmannen satt gjennom hele rittet godt plassert i feltet, men fikk det litt for tøft opp den siste bakken.

I nedoverbakken og på flaten inn mot mål kjørte Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen det de kunne for å hente de syv rytterne foran.

- Jeg trodde det skulle samles da Edvald kom opp på slutten. Da var ikke luken for stor, men de syklet fort foran der, så det ble dessverre ikke noen topplassering, sier Kristoff til procycling.no og det norske pressekorpset etter målgang.

Les også: - Jeg ville grine da jeg krysset målstreken

Taktikkprat
Kristoff følte seg aldri super underveis, men med omtrent ti kilometer igjen tok han og Nordhaug en liten taktikkprat.

- Han lurte på hvordan jeg var, og jeg sa jeg skulle prøve. Da kjørte han meg oppover i feltet. Jeg satt greit med, men det jeg fryktet skulle skje, skjedde. Jeg hadde ikke sjanse til å følge den gruppen som gikk i bakken, og det var for kort tid til å hente dem når de samarbeidet såpass bra, sier Kristoff til procycling.no.

På den siste runden satt Nordhaug hele tiden plassert helt i nærheten av den norske kapteinen, som regel på plassen rett foran 27-åringen.

Slik tok han vind for lagkameraten og posisjonerte ham så optimalt som mulig.

- Fikk du gode tilbakemeldinger fra Alex da dere snakket sammen?

- Vi prøver, sa han og da er det bare å gjøre det. Vi ga det en sjanse og det var nære, men det gikk ikke. Vi kom i god posisjon før den siste bakken, og så prøvde jeg å ligge rundt ham slik at jeg kunne tette luker der. Etter hvert kom også Edvald opp, og vi kjørte godt som et lag i dag, sier Nordhaug til procycling.no.

- Er det skuffende at dere ikke tar medalje?

- Ja, det er klart det er skuffende at vi ikke kjemper om medalje, men vi gjorde det vi skulle. Det var nært og sterkt av Alex.

Les mer om Norges taktikk her!

Visste ikke at vinneren var foran
Over målstreken slo åttendemannen i styret. Han var nemlig overbevist over at det kun var gruppen som kjempet om andreplass igjen foran hans gruppe.

At Michal Kwiatkowski var solo i front, ante han ingenting om.

- Er det litt enklere å svelge når Kwiatkowski er solo i front?

- Det gjør det litt enklere å svelge. Det så jeg ikke. Jeg trodde det var gruppen foran som gjaldt, men uansett ble det for langt opp, forteller Kristoff procycling.no.

Etter at lagkameratene hadde gitt det de kunne for å føre Kristoff i gullposisjon, måtte 27-åringen selv ta ansvar i gruppen.

- Edvald og Lars Petter kjørte på flatene, men da de var ferdig, ble det stopp. Jeg måtte kjøre, så det var litt dumt.

Men selv om han måtte dra før selve spurten, hadde ikke John Degenkolb eller Nacer Bouhanni noe å stille opp med på slutten.

Da er det lov å være litt irritert over at man «bare» blir nummer åtte.

Neste år ønsker Kristoff revansje. Løypen i amerikanske Richmond skal i utgangspunktet passe langt bedre enn løypen i Ponferrada.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

VISSTE IKKE OM VINNEREN: Alexander Kristoff trodde gruppen som kjempet om sølvmedaljen lå fremst. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix)
VISSTE IKKE OM VINNEREN: Alexander Kristoff trodde gruppen som kjempet om sølvmedaljen lå fremst. Foto: Vidar Ruud (NTB Scanpix) Vis mer