Kristoff viste lovende VM-form

Men fikk det tøft mot slutten.

 VM-KLAR : Alexander Kristoff hang med klatrerne frem til spurten, men stivnet i den kuperte bakkeavslutningen. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
VM-KLAR : Alexander Kristoff hang med klatrerne frem til spurten, men stivnet i den kuperte bakkeavslutningen. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.Vis mer

(procycling.no): Alexander Kristoff viste lovende VM-form i det svært kuperte World Tour-rittet GP de Québec da han hang med favorittgruppen frem til spurten.

Den tøffe avslutningen i slak oppoverbakke ble derimot for mye for nordmannen, som stivnet helt på oppløpet og fullførte like utenfor topp 10.

Rittet ble vunnet av storfavoritten Simon Gerrans (Orica-GreenEdge), som vant etter å ha passert Tom Domoulin (Giant) på de siste meterne.

Flere angrep
Det opprinnelige bruddet besto av Jan Polanc (Lampre-Merida), Moreno Moser (Cannondale), Yukia Arashiro (Europcar) og Dennis Van Winden (Belkin). 

Disse ble noe overraskende hentet allerede med 50 kilometer igjen å sykle. Dermed ble det flere angrep i hovedfeltet deretter i et forsøk på å etablere et nytt brudd, men ingen fikk gå.

Det ble dramatikk for forhåndsfavoritt Gerrans da han punkterte like etterpå, men australieren kom seg raskt opp til feltet igjen etter et imponerende lagarbeid fra Orica-GreenEdge.

Etter hvert etablerte det seg en farlig gruppe med 11 ryttere, deriblant Tour de France-etappevinneren Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp). Snart kom også Tim Wellens (Lotto-Belisol), Matteo Trentin (Omega Pharma - Quick Step) og Enrico Gasparotto (Astana) seg opp til disse.

Da det gjensto i underkant av 15 kilometer la Team Sky seg i front for å kjøre inn det farlige bruddet for sin kaptein, Edvald Boasson Hagen (Team Sky).

Med hjelp av blant annet Katjusja klarte de å hente utbruddet like etterpå.

For tøft
I den avsluttende bakken ble farten virkelig satt opp i front, og gruppen ble stadig mindre. Boasson Hagen var blant de som ikke klarte å følge hardkjøret, og nordmannen måtte kaste inn håndkleet allerede i bunnen av bakken.

Da 3 kilometer gjensto rykket Jelle Vanendert (Lotto-Belisol). Han fikk deretter besøk av Tejay Van Garderen (BMC), men feltet kom raskt bakfra.  

Der satt Kristoff i en strålende posisjon før spurten, men 27-åringen fikk det for tøft i den knallharde bakkeavslutningen, og måtte gi tapt for bakkespesialistene.

Rittet var først og fremst et viktig ritt i VM-oppkjøringen til nordmannen. Neste ritt på agendaen er GP Montreal på søndag, som er enda mer kupert enn dagens ritt.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no