BETENT AKILLES: Alexander Kristoff sliter med skade tre uker før Tour de France. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BETENT AKILLES: Alexander Kristoff sliter med skade tre uker før Tour de France. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Kristoff vurderer å bryte i Sveits

Har helseproblem tre uker før Tour de France.

(procycling.no): Alexander Kristoff klarte heller ikke mandag å hevde seg i Sveits rundt. 26-åringen trillet i mål drøyt fire minutter bak den suverene etappevinneren Peter Sagan.

Kristoff fikk en tung start på etapperittet med en dårlig opplevelse søndag. I den sveitsiske fjellheimen karret han seg med i grupettoen.

Trøblete akilles
Mandag gikk det bedre for Katjusja-syklisten, men en vond akilles hemmer ham.

- Jeg sliter med en betent akilles. Jeg har slitt med den i en uke, og jeg håper at det snart skal gå over, sier Kristoff til procycling.no.

- Vurderer du å bryte før tirsdagens etappe?

- Nei, så ille er det ikke. Jeg skal hvert fall sykle i morgen, så får vi se om betennelsen i akillessenen blir bedre eller verre utover i uka.

Tirsdag kommer den første muligheten for nordmannen til å repetere fjorårets etappeseier i det sveitsiske rittet.

En 160 kilometer lang og flat etappe venter rytterne. Det er duket for massespurt. Der er Kristoff én av favorittene.

- Jeg går for seier. Nå kommer det hvert fall to, kanskje tre, gode muligheter på rad til å vinne. Jeg skal gjøre alt for å klare det. Akillesen hemmer meg ikke når jeg spurter, forteller 26-åringen.

Kan stå av senere i uka
Likevel har det norske sykkelesset større oppgaver i tankene. Om tre uker starter Tour de France. Der vil Kristoff være på sitt skarpeste.

- Om akillesen forverrer seg utover i rittet, kommer jeg til å bryte. Det er ingen vits i å ta sjanser med tanke på Tour de France.

For å skåne akillesen har Kristoff justert på klossene under sykkelskoene som fester skoene til pedalene. De er flyttet bakover for å gi ham mindre smerte.

Tror ikke på grønn trøye
I Tour de France har Katjusja et uttalt mål om at nordmannen skal kjempe om den grønne trøya.

Mandag lekte Peter Sagan med konkurrentene i Sveits. Den 24 år gamle slovaken har vunnet den grønne trøya med rundt 100 poeng i tourens to siste utgaver.

Etter mandagens maktdemonstrasjon er ikke Kristoff i tvil om hvem som er favoritten.

- Sagan gjør ofte som han vil i sånne avslutninger, han er vanvittig sterk. Jeg har egentlig aldri trodd på grønn trøye  i år, selv om laget har sagt det. Er Sagan i toppform, er han nesten umulig å slå, sier 26-åringen.

Det hindrer ikke Kristoff i å forsøke. Tirsdag er første mulighet. I konkurranse med Sagan, Mark Cavendish og John Degenkolb jakter nordmannen sin tiende seier for sesongen.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

GAMBLER IKKE: Alexander Kristoff risikerer ikke Tour de France for å fullføre Sveits rundt. Her blir han andremann på den første etappen i fjorårets utgave av rittet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GAMBLER IKKE: Alexander Kristoff risikerer ikke Tour de France for å fullføre Sveits rundt. Her blir han andremann på den første etappen i fjorårets utgave av rittet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer