ETTERPÅKLOK: Alexander Kristoff tror han hadde droppet årets Tour de France hvis han visste hvor få vinnersjanser han ville få. Foto: AFP / LIONEL BONAVENTURE / NTB Scanpix
ETTERPÅKLOK: Alexander Kristoff tror han hadde droppet årets Tour de France hvis han visste hvor få vinnersjanser han ville få. Foto: AFP / LIONEL BONAVENTURE / NTB ScanpixVis mer

Kristoff vurderer å droppe Tour de France

For få muligheter til seirer.

Stadig færre spurtetapper gjør at den norske sykkelstjernen Alexander Kristoff (28) vurderer å ikke delta i Tour de France neste år. Det bekrefter Katjusja-rytteren til VG.

- Hadde jeg visst at det ble så få spurter, så hadde jeg kanskje ikke kjørt Tour de France i år. Men det er lett å si etterpå, sier han til avisa.

I år er sju av etappene flate, men flere av dem har vært for tøffe til å bli rene spurtetapper. Isteden er det i år flere tunge klatreetapper i fjellene, noe som passer nordmannen dårlig.

- Det gjør at vi må se på hvilket innhold Touren har, og diskutere gevinsten av å bruke så lang tid på et løp som gir så få muligheter til seier, sier trener og stefar Stein Ørn.

Kristoff står uten etappeseirer i årets ritt. Han var på forhånd også spådd å kjempe om poengtrøya, men er langt bak i sammendraget der.

Skulle Katjusja-rytteren bestemme seg for å ikke delta i det prestisjefylte etapperittet neste år er trolig Spania rundt i august og september et alternativ for ham.

(NTB)