SNART SKOTTLAND-PROFF:
Starts Kristoffer Ajer reiser til Celtic og skotsk fotball i midten av juni.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
SNART SKOTTLAND-PROFF: Starts Kristoffer Ajer reiser til Celtic og skotsk fotball i midten av juni. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Kristoffer Ajers sms til Deila etter Celtic-exiten: - Synd sånt skjer

Vil rett inn på laget uansett.

SØR ARENA (Dagbladet): Kristoffer Ajer (18) er et av Norges mest spennende talenter og om en drøy måned reiser han til Skottland for å prøve lykken i storklubben Celtic.

17. juni setter han seg på flyet og blir en del av Celtic-troppen som skal lade opp til en ny sesong - og et nytt forsøk på å nå Champions League.

Ikke urolig Ronny Deila er ferdig i klubben ved sesongslutt, etter blant annet å ha feilet med å lede skottene til Champions League-gruppespillet to år på rad. Da Ajers overgang til Celtic ble bekreftet tidligere i år, var det fortsatt ment at Deila skulle lede laget.

Men Ajer er ikke urolig.

- Ronny og jeg har sendt noen sms-meldinger og jeg sa bare at det er synd sånt skjer. Kanskje vi får muligheten igjen seinere. Han er en flink trener som har mye å bidra med og vil helt sikkert lykkes et annet sted, sier Ajer.

Ajer kom til Start sommeren 2014 da familien flyttet fra Lillestrøm til Kristiansand. Og mot nettopp Lillestrøm ble han 7. april 2015 tidenes yngste kaptein Tippeligaen i en alder av 16 år og 355 dager gammel.

Rett inn på laget Nå skal han prøve lykken i en ny liga - men han tenker ikke så mye på overgangen helt ennå.

- Jeg har ikke begynt å se på leiligheter og sånn. Det må jeg fikse seinere. Nå er fokuset mitt på Start. Jeg har vært i Glasgow to ganger i år. Først på prøvespill, og så da jeg signerte. Så jeg kjenner jo ikke byen veldig godt, sier Ajer, og gliser.

- Hva tenker du om å komme til Celtic og en helt ny manager?

- Det blir spennende uansett hvem jeg får som trener. Presterer jeg godt, så får jeg sjansen til å spille, sier Ajer, om klubben som i ettertid har ansatt Brendan Rodgers.

- Hva er målet når du kommer til Skottland?

- Jeg vil rett inn på laget. Det er en lang sesong og mange kamper. Skottland er et steg opp, synes jeg. Der har jeg muligheten til å vise meg fram i en tøff liga og jeg tror det er noe som passer meg bra. Det er både liga, cup og kanskje Champions League. Da håper jeg selvsagt å bidra på alle nivåer og håper jeg kan vise meg fram, sier Ajer til Dagbladet med et lurt smil.