Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffer Halvorsen, sykling:

Kristoffer Halvorsen klargjort til Tour of Norway i siste liten. Treneren: - Håper han fullfører

Forventningene til U23-verdensmesteren skrus kraftig ned.

TUNG START: Kristoffer Halvorsen er klargjort foran Tour of Norway, men treneren tør ikke å ha store forhåpninger til 21-åringen i 2HC-rittet. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
TUNG START: Kristoffer Halvorsen er klargjort foran Tour of Norway, men treneren tør ikke å ha store forhåpninger til 21-åringen i 2HC-rittet. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Nærmest i 12. time kunngjorde Joker Icopal at regjerende U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen var friskmeldt i tide til å rekke Tour of Norway.

- Har han lyst til å sykle, er han på laget, var signalene toppledelsen i det norske kontinentallaget sendte ut.

Les også: «Krisestart» for verdensmesteren: - Du får deg noen på trynet

Hittil i år står han med én seier, fra 1.1.-rittet Handzame Classic. Men bortsett ifra det lille lyspunktet, har vårsesongen vært problematisk med både skader og sykdom.

- Har ikke trent skikkelig

Trener Kai Lexberg forteller at sørlendingen hadde én måned der sykkelen var helt i ro.

I den samme perioden pinte lagkompisene seg igjennom Tour de Bretagne.

Derfor har han ikke store forhåpninger om å se at utøveren han trener skal være med å prege Tour of Norway som starter 17. mai utenfor Hønefoss.

- Jeg er veldig usikker på formen hans. Vi skal huske på at han har lagt en tøff periode med mye skydom bak seg. Han har ikke fått trent skikkelig, med unntak av de siste to ukene. Jeg håper han kommer igjennom løpet. Det var kritisk for oss å få ham i aksjon under Norgescupen i Eidsvoll denne helga. Han kjørte begge dager for å få løpstrening. Han fullførte også, men var sliten etterpå, sier Kai Lexberg til procycling.no.

Fra det jevne til det fantastiske

Joker-Icopal-rytteren har reist seg etter lange sykdomsopphold tidligere. At det nettopp er Kristoffer Halvorsen det dreier seg om, gjør at treneren ikke tør å avskrive ham helt.

- Det er det: At det nettopp er Kristoffer vi snakker om. Når han først stiller til start håper og tror han det skal gå bra. Men det er umulig å få til en formtopp i løpet av bare to uker, og jeg regner med at det vil synes i morgen. Jeg tror det er større sjanse for å se ham bak i grupettoen, sier treneren om onsdagens krevende etappe med målgang i sentrum av Asker.

MANN FOR SIN HATT: På sitt beste er Kristoffer Halvorsen uimotståelig. Her er han avbildet på podiet etter å ha vunnet Handzame Classic. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
MANN FOR SIN HATT: På sitt beste er Kristoffer Halvorsen uimotståelig. Her er han avbildet på podiet etter å ha vunnet Handzame Classic. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

De spesielle egenskapene Halvorsen besitter, kom til syne i fjor høst. Med unntak av andreplassen i Nokere Koerse, var ikke vårsesongen i sin helhet noe å gå av hengslene for.

Utover høsten begynte triumfene å trille inn. Først under Tour de l’Avenir, deretter GP Isbergues og Olympia´s Tour - før han kronet det hele med den vanvittige prestasjonen i Qatar.

Sammenlikner spisskompetansen med Holst Engers

Det var Joker-Icopal-rytteren på sitt aller beste. Men om man snur det litt på hodet, forteller årets eneste seier, i Handzame Classic, og det som skjedde i for- og etterkant, at 21-åringen trolig ikke har vært 100 prosent frisk på startstreken av noen av rittene han har startet i år.

Og likevel sitter han altså igjen med en triumf svært mange andre sykkelrytteren kan misunne ham.

- Det er absolutt ikke dårlig å vinne et løp som er kategorisert på 1.1-nivå. Det sier også litt om hvor gode Kristoffer er til å grave dypt når det trengs. Av andre litt yngre ryttere i Norge, er det kanskje bare Sondre Holst Enger som har litt av det samme. Når de lukter muligheten graver de dypt. Det er som om de ikke kjenner smerten innenfor de siste fem kilometerne.

- Tour of Norway i tidligste laget

Joker-Icopal har klargjort at Halvorsen sykler Tour of Norway, mens Tour des Fjords foregår uten hans tilstedeværelse.

- Som trener, var du enig i avgjørelsen om å la ham starte Tour of Norway?

- Det er nok flere ting som spiller inn da den avgjørelsen ble tatt. Men når man er erklært frisk, er det ikke farlig å sykle løp. Det verste som skjer er at han kjører dårlig. Treningsmessig kommer løpet litt tidlig for ham. Som trener er det min jobb å klargjøre ham for oppdragene han skal utføre. Vi har hatt litt mindre tid enn vi burde hatt, om målet var at han skulle kjøre inn toppresultater. Det var viktig for ham å kjøre i helga, og nå håper vi at han kommer igjennom Tour of Norway. Som utenlandsproff vil det skje ofte at man stiller litt uforberedt til ritt i et hektisk rittprogram, så det er nok ikke siste gang at Kristoffer kommer til å oppleve dette, presiserer Lexberg.

Etappene i Tour of Norway:

17.mai, 1. etappe: Hønefoss – Asker (169km)
18.mai, 2. etappe: Eidsvoll – Brumunddal (194km)
19.mai, 3. etappe: Hama – Lillehammer (192km)
20.mai, 4. etappe: Lillestrøm – Sarpsborg (192km)
21.mai, 5. etappe: Moss ­– Oslo (153km)

Du finner mer informasjon om løyper, tidsskjema og hvilke ryttere som deltar på sidene til arrangøren. Trykk her!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!