Sykkel-VM:

Kristoffer Halvorsen tok VM-gull i Qatar

Spurtet til gull i U23-klassen.

GULL: Kristoffer Halvorsen tok VM-gull i U23-klassen. Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
GULL: Kristoffer Halvorsen tok VM-gull i U23-klassen. Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kristoffer Halvorsen vant gullet på mennenes U23-ritt i sykkel-VM.

Halvorsen fra Kristiansand var en av forhåndsfavorittene og var ustoppelig i spurten etter et solid norsk lagarbeid på de siste kilometerne. Stortalentet var de nødvendig centimeterne foran tyske Pascal Ackermann og Jakub Mareczko fra Italia på målstreken.

Rittet var på 166 kilometer i varmen i Doha. De norske syklistene Fridtjof Røinås, Ole Forfang, Anders Skårseth og Amund Grøndahl Jansen var svært aktive i front mot slutten av rittet for å hjelpe Halvorsen i spurten.

Grøndahl Jansen tok til slutt femteplassen.

- Det ble tøff spurt. Laget gjorde en flott jobb og jeg fikk hjulet til tyskeren på oppløpet. Dette var en stor lagseier, jeg kan ikke fatte det ennå at jeg vant, sa Halvorsen i seiersintervjuet.

- Dette er svettetårer. Jeg gråter jo ikke på TV. Dette er helt enormt. Jeg er nesten uten ord. Det var et brudd som ikke var helt ufarlig, men vi fikk vist hvordan vi kjører sykkelløp. Dette er en stor lagseier, sa landslagssjef Stig Kristiansen til TV 2.

Det var Norges tredje gull i U23-VM i historien. Tidligere er dert blitt gull ved Kurt Asle Arvesen i 1997 og Sven Erik Bystrøm i 2014. Kristoffer Skjerping tok sølvet i 2014, mens Sondre Holst Enger tok bronsen i 2013.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer