KVALIFISERT: Kristoffer Reitan virket tydelig fornøyd etter å ha kvalifisert seg for US Open. Foto: Kristoffer Reitan/Instagram
KVALIFISERT: Kristoffer Reitan virket tydelig fornøyd etter å ha kvalifisert seg for US Open. Foto: Kristoffer Reitan/InstagramVis mer

Skal spille med store stjerner i neste ukes US Open

Kristoffer Reitan (20) klar for US Open

Golftalentet Kristoffer Reitan blir tidenes første norske herrespiller i majorturneringen US Open. 

Det greide han gjennom en kvalifiseringsturnering på banen til Walton Heath Golf Club utenfor London, melder Norsk Golf.

- Det har vært en helt sinnssyk dag. Det var utrolig gøy å slå så mange gode golfspillere. Dette er rett og slett helt ekstremt, sier Reitan til golfmagasinet.

Neste uke spiller han i et stjernespekket felt. I US Open møter Tiger Woods, Jordan Spieth, Rory McIlroy og resten av verdenseliten opp.

Reitan kvalifiserte seg etter to runder på 69 slag. Han endte seks slag under par. Det holdt til en 12.-plass. Det var de 14 beste spillerne som tok seg til US Open.

- Jeg tror jeg oppdaterte leaderboardet cirka hvert 30. sekund etter runden. Jeg var ganske nervøs, så jeg dro og chippet og slo litt for å komme meg litt vekk fra folk. Det som roet meg litt ned, var at jeg tenkte at hvis jeg ikke kvalifiserte meg i dag, er jeg sikker på at jeg kommer til å klare det en annen gang.

- Jeg tror ikke dette er «once in a lifetime». Det er dette nivået jeg ønsker å være på, sier Reitan.

Kristoffer Reitan er sønn av Magnus Reitan, som er en av eierne av Reitangruppen.