Kristoffersen: - Blir for dumt

Alpinister kan gå en hel karriere uten å komme på pallen. Derfor vil ikke Henrik Kristoffersen klage over sesongen.

HAR VUNNET RENN: Henrik Kristoffersen gikk til topps i Madonna de Campiglio denne sesongen. Foto: ANDREAS SOLARO / AFP / NTB
HAR VUNNET RENN: Henrik Kristoffersen gikk til topps i Madonna de Campiglio denne sesongen. Foto: ANDREAS SOLARO / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det har vært utfordrende slik sett, sier Kristoffersen til Dagbladet om sesongen til nå, før han ramser opp de forskjellige slalåmrennene han har vært gjennom.

Han påpeker at Alta Badia har en «rar» slalåmtrasé (6. plass), at andreomgangen da han sikret seieren i Madonna di Campiglio var god, at det var dårlige forhold i Zagreb (10. plass) og derfor ble et «spesielt renn», at han fikk en hekt i Adelboden, noe som kan skje, og at det første rennet i Flachau (18. plass) var «for dårlig» (han ble nummer sju i det andre rennet).

Han mener samtidig det han har levert i storslalåm denne sesongen ikke har vært godt nok. Men likevel, som Kristoffersen selv sier:

- Jeg har tross alt vunnet et renn allerede, uten å kjøre så bra som til tider. Folk kjører en hel karriere uten å vinne et renn. Sebastian (Foss Solevåg) vant sitt første som 29-åring. Jeg syns det blir for dumt å klage for mye.

Nå venter slalåm Schladming først, deretter er det to renn i Chamonix, før kursen settes mot VM i Cortina d'Ampezzo i Italia (8.-21. februar).

Hånd i hanske

I østerrikske Schladming stortrives Kristoffersen, som har fire seire og en annenplass i den anerkjente bakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer