1,26 BAK:  Henrik Kristoffersen ligger på en 9. plass i skrivende stund, 1,26 bak ledende Marcel Hirscher. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/NTB Scanpix.
1,26 BAK: Henrik Kristoffersen ligger på en 9. plass i skrivende stund, 1,26 bak ledende Marcel Hirscher. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/NTB Scanpix.Vis mer

Kristoffersen: - Det gikk sykt sakte

1,26 bak Hirscher etter 1. omgang.

BEAVER CREEK / OSLO (Dagbladet): Etter to hendelsesirke uker på omlag 3000 meters høyde i Beaver Creek, skulle i dag VM avsluttes med slalåmrennet for herrene.

Henrik Kristoffersen, som på forhånd var Norges største gullhåp i avslutningsøvelsen, har gjentatte ganger snakket om det vanvittige nivået som er på slalåmfeltet denne sesongen.

Og det ble klart allerede etter at sju løpere hadde satt utfor.

Kristoffersen, med startnummer tre, lå da allerede på en 6. plass.

Storfavoritten Marcel Hirscher åpnet det hele og leverte et meget sterkt løp. Svenske Mattias Hargin var første utfordrer. I mål var han 0,85 bak østerrikeren.

- Sykt sakte Kristoffersen på sin side havnet bak allerede på første passering. Nedover klarte han aldri å hente inn det tapte. I stedet forsvant hundredelene. I mål var han 1,26 bak. Det holdt til en 9. plass.

- Jeg føler det går bra på toppen. I mellompariet får jeg opp tempoet. Det gikk sykt sakte. På slutten kjører jeg bra, sier Henrik Kristoffersen.

Han øyner fortsatt muligheten for medalje. Gullet innser han at blir vanskelig å ta.

- Hirscher og Khoroshilov er i egen klasse. Opp til Hargin er det ikke så langt. Jeg har henta inn mer en fire tideler før.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske Alexander Khoroshilov er 0,28 bak Hirscher. Mens svenskeduoen Myhrer og Hargin følger på de neste plassene, henholdsvis 0,66 og 0,85 hundredeler bak.

Kristoffersen trøst er at han leverte en sterk avslutning i den lange slalåmløypa.

- Om jeg ble sliten ja? Jeg ble jævlig sliten, sa han om løypa stukket av sin egen trener.

Solevåg langt etter Sebastian Foss-Solevåg fra Ålesund var neste norske ut på startnummer 12. I mål var han 2,23 bak ledende Hirscher.

- Det begynte trått. Jeg fikk ikke til å justere noe underveis, sier Solevåg om sin omgang.

Jonathan Nordbotten og Espen Lysdahl på startnummer 31 og 35.

Førstnevnte kom halvveis ned i løypa før han kjørte ut.

Espen Lysdahl kom seg til mål, 3,24 bak Hirscher. Det var godt nok til å få kjøre 2. omgang.