Henrik Kristoffersen om bråket:

Kristoffersen: - Fremstilt med syndebukker og helter

Snakker om konflikten med forbundet.

TILBAKEHOLDEN: Henrik Kristoffersen sa lite om den pågående konflikten med forbundet i intervju med NRK. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
TILBAKEHOLDEN: Henrik Kristoffersen sa lite om den pågående konflikten med forbundet i intervju med NRK. Foto: REUTERS/Christian Hartmann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har stormet rundt Henrik Kristoffersen etter alpin-VM som ble avsluttet søndag. I ettermiddag snakket han for første gang med medier i kjølvannet av VM.

- Alt som er utenomsportslig blir veldig svart-hvitt fremstilt med syndebukker og helter. Det kan vi ta en annen gang. Akkurat nå er det viktigere med sporten, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

Han kjørte parallellslalåm i Stockholm i kveld, der han røk ut i 8-delsfinale mot lagkamerat Sebastian Foss Solevåg.

I helga ble det kjent at landslagstrener Stefan Kornberger trakk seg etter en konflikt med Kristoffersen før VM.

I dag kom meldingen om at Kristoffersen skal trene utenfor landslaget ut denne sesongen.

På spørsmål fra NRK om han ønsket dette selv, svarer Kristoffersen følgende:

- For å være helt ærlig, så har ikke jeg vært i så mange samtaler om det. Akkurat nå så har jeg ikke så mye mer å si. Jeg vet ikke så mye mer enn det som har stått i media, sier Kristoffersen.

Rælingen-alpinisten er nybaktbverdensmester i storslalåm, men har fortsatt til gode å ta seg videre fra første runde i parallellslalåm i verdenscupen.

Tidligere på dagen ble det kjent at Kristoffersen ikke skal trene med landslaget resten av sesongen. Han skal i stedet trene for seg selv. Bakgrunnen er at det skal ha vært vanskelig for de øvrige landslagsutøverne og støtteapparatet å samarbeide med Kristoffersen. I januar sa teknikktrener Stefan Kornberger opp på dagen etter en konflikt med 24-åringen.

PS: Ramon Zenhäusern fra Sveits slo svenske André Myhrer i dagens finale. På kvinnesiden vant Mikaela Shiffrin finaleduellen med tyske Christina Geiger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer