Henrik Kristoffersen om bråket:

Kristoffersen: - Fremstilt med syndebukker og helter

Snakker om konflikten med forbundet.

TILBAKEHOLDEN: Henrik Kristoffersen sa lite om den pågående konflikten med forbundet i intervju med NRK. Foto: REUTERS/Christian Hartmann
TILBAKEHOLDEN: Henrik Kristoffersen sa lite om den pågående konflikten med forbundet i intervju med NRK. Foto: REUTERS/Christian HartmannVis mer

Det har stormet rundt Henrik Kristoffersen etter alpin-VM som ble avsluttet søndag. I ettermiddag snakket han for første gang med medier i kjølvannet av VM.

- Alt som er utenomsportslig blir veldig svart-hvitt fremstilt med syndebukker og helter. Det kan vi ta en annen gang. Akkurat nå er det viktigere med sporten, sier Henrik Kristoffersen til NRK.

Han kjørte parallellslalåm i Stockholm i kveld, der han røk ut i 8-delsfinale mot lagkamerat Sebastian Foss Solevåg.

I helga ble det kjent at landslagstrener Stefan Kornberger trakk seg etter en konflikt med Kristoffersen før VM.

I dag kom meldingen om at Kristoffersen skal trene utenfor landslaget ut denne sesongen.

På spørsmål fra NRK om han ønsket dette selv, svarer Kristoffersen følgende:

- For å være helt ærlig, så har ikke jeg vært i så mange samtaler om det. Akkurat nå så har jeg ikke så mye mer å si. Jeg vet ikke så mye mer enn det som har stått i media, sier Kristoffersen.

Rælingen-alpinisten er nybaktbverdensmester i storslalåm, men har fortsatt til gode å ta seg videre fra første runde i parallellslalåm i verdenscupen.

Tidligere på dagen ble det kjent at Kristoffersen ikke skal trene med landslaget resten av sesongen. Han skal i stedet trene for seg selv. Bakgrunnen er at det skal ha vært vanskelig for de øvrige landslagsutøverne og støtteapparatet å samarbeide med Kristoffersen. I januar sa teknikktrener Stefan Kornberger opp på dagen etter en konflikt med 24-åringen.

PS: Ramon Zenhäusern fra Sveits slo svenske André Myhrer i dagens finale. På kvinnesiden vant Mikaela Shiffrin finaleduellen med tyske Christina Geiger.