Kristoffersen dropper verdenscuprenn på grunn av Red Bull-krangel

-  Det er av hensyn for de andre på laget.

BLIR HJEMME: Henrik Kristoffersen har bestemt seg for å bli hjemme fra verdenscupslalåmen i finske Levi i helga, som følge av den pågående konflikten med Skiforbundet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BLIR HJEMME: Henrik Kristoffersen har bestemt seg for å bli hjemme fra verdenscupslalåmen i finske Levi i helga, som følge av den pågående konflikten med Skiforbundet. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Den tilspissede konflikten mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund gjør at Henrik Kristoffersen ikke kjører verdenscupslalåmen i finske Levi til helgen, melder NRK.

– Akkurat nå er det såpass mye støy rundt meg at jeg håper de vil få muligheten til å forberede seg så godt de kan. De skal få lov til å gjøre det de har lyst til uten å bli påvirket av den situasjonen Skiforbundet har satt meg i, sier Henrik Kristoffersen.

Årsaken til konflikten ligger i at Kristoffersen ønsker å kjøre med logoen til den østerrikske leskedrikkprodusenten Red Bull på hjelmen. Skiforbundet har nektet ham det.

Aksel Lund Svindal har en lignende avtale fra før.

Kristoffersen vil heller ikke være med på landslagssamlingen i Kåbdalis i Sverige før samlingen i Levi. Det er en avtale han ikke har tatt lett på.

– Den avgjørelsen har jeg tatt sammen med mine nærmeste, og det er av hensyn for de andre på laget. Det er såpass mye trøkk og såpass mye trykk akkurat nå at det blir bare sånn, forklarer han.

Kristoffersen vil mest trolig trene alene i tiden framover. Neste mulighet i verdenscupen blir i Beaver Creek i USA i starten av desember.

Oslo tingrett har mottatt en stevning fra Kristoffersen, men saken er ennå ikke berammet.

(NTB)