INNGÅR AVTALE: Henrik Kristoffersen og hans far Lars har blitt enig med Norges Skiforbund om en avtale på tre år. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
INNGÅR AVTALE: Henrik Kristoffersen og hans far Lars har blitt enig med Norges Skiforbund om en avtale på tre år. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Kristoffersen enig med Skiforbundet

Henrik Kristoffersen har blitt enig med Skiforbundet om en treårig avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norges Skiforbund og alpinist Henrik Kristoffersen skrinlegger videre rettslig prosess rundt den omstridte Red Bull-avtalen.

Det melder Norges Skiforbund i en pressemelding i dag.

- Norges Skiforbund ønsker å bruke ressursene på aktivitet og en god sportslig satsing, samtidig som Henrik fortsatt er en del av landslaget. Vi har hatt fokus på sportslig utviklinng og tilrettelegging og snakker godt med hverandre. Når vi nå har en tydelig løsning med fokus så gir det en ro til å jobbe med nettopp det og det er vi selvfølgelig godt fornøyd med, sier sportssjef i alpint, Claus Johan Ryste til Dagbladet.

- Dialogen rundt denne avtalen har vært konstruktiv og god. Den har vært upåvirket av de rettslige rundene i Oslo tingrett. Dette er en sportslig løsning som begge parter er fornøyde med, og som begge parter ønsker, sier Ryste.

Det betyr at Kristoffersen ikke anker dommen etter at han ikke vant fram i Oslo tingrett 6. mai i kampen for å få inngå den omdiskuterte Red Bull-avtalen, som stjernealpinisten ønsket for å finansiere blant annet et dedikert helseteam som Kristoffersen mener kan gjøre ham til en bedre alpinist.

I pressemeldingen skriver Norges Skiforbund at de og Henrik Kristoffersen avslutter den rettslige prosessen rundt uenigheten om profileringen av hans private sponsor Red Bull.

Kristoffersen har i stedet signert en ny, treårig utøverkontrakt, der Skiforbundet legger økonomisk og praktisk til rette for et sportslig tilpasset, individuelt opplegg for Kristoffersen utenom konkurranser.

- Svært fornøyd

Hovedårsaken er at forbundet har imøtekommet noen av Kristoffersens krav om sportslig opplegg, samt at Kristoffersen ønsker å legge bak seg det han kaller «energityver».

- Jeg er svært fornøyd med at forbundet har imøtekommet mitt ønske om et individuelt tilpasset sportslig regime utenfor rennsesongen, og at Red Bull-avtalen kan videreføres i tre nye år. Dette er optimalt for meg, og langsiktigheten i avtalen er også viktig. Skiforbundets tilrettelegging er avgjørende for at jeg skal kunne prestere helt i verdenstoppen i årene som kommer, sier Henrik Kristoffersen i pressemeldingen.

I den nye landslagsavtalen har Norges Skiforbund akseptert Kristoffersens ønske om et eget helse- og treningsopplegg utenom renn, styrt av far og trener Lars Kristoffersen. Forbundet skal også dekke utgifter til trener Einar Witterveen, som skal følge Kristoffersen gjennom sesongen, samt en ekstra assistent-ressurs i seks måneder fra 1. september. Kristoffersen får også i avtaleperioden videreføre sin flaskeavtale med Red Bull.

-Det er en tid for alt, og nå starter vi med blanke ark. Det tærer på å kjempe prinsippkamper helt alene. Nå er det på tide at jeg fjerner de energityvene jeg selv kan påvirke. Jeg kjenner nå en enorm motivasjon når jeg kun kan fokusere på sportslig fremgang denne sesongen, sier Henrik Kristoffersen, som understreker at han gleder seg til å samarbeide med landslaget nye sjef, Steve Skavik, og hans nykomponerte team av trenere og støtteapparat, fortsetter alpinstjernen.

Langvarig konflikt

Konflikten mellom Kristoffersen og Norges Skiforbund har vart i flere år, etter at slalåm- og storslalåmspesialisten ønsket å reklamere for Red Bull på hjelmen, i strid med Norges Skiforbunds avtale med Telenor på hjelmen. Derfor har ikke forbundet akseptert 24-åringens krav.

SKIFORBUNDET: Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund i Oslo tingrett. Video: NTB Scanpix Vis mer

Da rettssaken gikk i Oslo tingrett i mars, ble det tidlig kjent at Kristoffersen hadde tilbudt Norges Skiforbund et forlik før partene møttes i retten. Dette ble avvist, da Skiforbundet syntes forliket var av «et omfang og karakter som en organisasjon ikke kan gi til en utøver».

Blant kravene var at Skiforbundet skulle stille med et støtteapparat på høyde med Red Bulls. I tillegg ønsket Kristoffersen at mer av pengene skulle gå til breddeidretten.

- Det er hundre prosent ikke på grunn av penger at jeg gjør dette. Det er for å få en mulighet som kan gjøre meg til en bedre alpinist og utøver, forklarte Kristoffersen fra vitneboksen i retten.

Han mener en avtale med Red Bull vil gi han alle muligheter til å bli en enda bedre alpinist, blant annet med tilgangen på et helseapparat og andre goder, som for eksempel på reise.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer