Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen er nøkkelen til verdenscupsuksess for Jansrud og Svindal

- Ikke utpreget mål å vinne sammenlagt, sier Svindal.

 TRENGER HJELP:  Mens Kjetil Jansrud (t.v) og Aksel Lund Svindal (t.h) konkurrerer i de samme disiplinene, kan Henrik Kristoffersen være nøkkelen til at en av de to vinner verdenscupen sammenlagt.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TRENGER HJELP: Mens Kjetil Jansrud (t.v) og Aksel Lund Svindal (t.h) konkurrerer i de samme disiplinene, kan Henrik Kristoffersen være nøkkelen til at en av de to vinner verdenscupen sammenlagt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet): Da Dagbladet pratet med alpint-landslaget forrige uke var Aksel Lund Svindal klar på at det ikke var verdenscupåpningen i Sölden denne helga, som var det viktigste. Det som skal skje i Lake Louise er langt viktigere, påpekte Svindal.

Etter en marerittsesong med akillesbrudd, som gjorde at han bare fikk delta i VM - nærmet uten å forberede seg, er skiesset klar for en full sesong.

Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal bekreftet begge at de stiller i Sölden.

18 måneders oppkjøring Ser vi bort fra de to VM-konkurransene han deltok i, har Lund Svindal hatt sesongoppkjøring 18 måneder i strekk.

- Jeg har gjort ting på den normale måten, men det er klart at 18 måneder med oppkjøring er unormalt.

På scenen med konferansier Bård Tufte Johansen ble han spurt om når i sesongen det er mest fristende å legge opp. Svaret til skistjernen var noe overraskende i konkurransesesong.

- Jeg er i utgangspunktet takknemlig for å være i treningsssesong. Det å være med gutta og trene hardt liker jeg. Det som tærer på er vinteren da det blir lite skikjøring og masse utenomsportslig, utdyper Svindal.

Men fortstå han rett: Han elsker fortsatt å konkurrere. Det er bare alt som følger med, han ikke liker like godt.

Hirscher-dominans Østerrikeren Marcel Hirscher har vunnet verdenscupen sammenlagt de fire siste åra. Og i en mesterskapsfri sesong får verdenscupen et naturlig høyere fokus. For Lund Svindal er det ikke et utpreget mål å stå på toppen av seierspallen ved sesongslutt.

- Jeg ønsker å være en av de utøverne som står sammen med Kjetil og 5-10 andre utøvere og kan vinne hver eneste helg. Jeg ønsker å komme tilbake der jeg var, da jeg visste jeg kunne vinne hver eneste helg, sier Svindal til Dagbladet.

Skulle så skje, vil han være med i kampen om glasskula. Det er også Kjetil Jansrud. At en landsmann er han av hans største konkurrenter i fartsdisiplinene ser ikke Lund Svindal som på utelukkende positivt.

Kristoffersen er nøkkelen - Vi er to som kjemper om glasskula, og det er ikke nødvendigvis positivt. Vi kjemper om de samme poengene, sier mannen som har vunnet verdenscupen sammenlagt to ganger (2007, 2009).

 FIRE PÅ RAD:  Marcel Hirscher har vunnet verdenscupen sammenlagt de fire siste årene. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB Scanpix.
FIRE PÅ RAD: Marcel Hirscher har vunnet verdenscupen sammenlagt de fire siste årene. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB Scanpix. Vis mer

For at Jansrud eller Lund Svindal skal gå til topps i verdenscupen sammenlagt, kan hjelp fra en tredje landsmann være nøkkelen.

- Det er mer positivt hvis Henrik (Kristoffersen) melder seg på. Han plukker poeng i de samme disiplinene som Hircher.

For mens Lund Svindal konkurrerer i fartsdisiplinene, samler Hircher mesteparten av sine poeng i slalåm og storslalåm.

- På en annen side: Hvis vi (jeg og Kjetil) er på pallen i alt som er, sånn som Kjetil var i fjor, og jeg for to år siden, så gjør det ingenting ting at vi er to. Det er mange scenarioer, smiler Svindal.

Kjetil Jansrud ble slått med 160 poeng av Hirscher i fjor. Han er glad for å få selskap av flere nordmenn i verdenstoppen.

-Det er definitivt mye bedre enn å være alene. Det er kult å vite at man lykkes, og at man trener sammen med folk du vet holder et høyt nivå.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!