BEST I VERDEN: Henrik Kristoffersen vant i dag slalåmcupen sammenlagt. Foto: NTB Scanpix
BEST I VERDEN: Henrik Kristoffersen vant i dag slalåmcupen sammenlagt. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kristoffersen er offisielt verdens beste slalåmkjører: - Helt magisk

Sikret slalåmcupen med dagens 2. plass.

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen lå på en noe skuffende 6. plass etter 1. omgangen i Kranjska Gora. Men når slalåmeneren kjører litt under forventning i 1. omgang, vet vi hva som kommer i finaleomgangen: en superomgang.

Det var også tilfellet i dag. Kristoffersen fikk sving på sakene og kjørte nydelig fra topp til bunn. I mål var han solide 46 hundredeler foran ledende Marco Schwarz.

Dermed ventet noen spennende og nervepirrende minutter for vidunderbarnet fra Rælingen. Om han kjørte seg opp til 2. plass, ville Kristoffersen vinne slalåmcupen allerede i dag. Og én etter én måtte de sterke utfordrerne se seg slått, til tross for forspranget de hadde opparbeidet seg i den første omgangen.

Da Stefano Gross, Fritz Dopfer og Julien Lizeroux sviktet i forsøket på å tukte Kristoffersen, kunne 21-åringen juble: Henrik Kristoffersen har vunnet slalåmcupen sammenalgt. Kristoffersen kan nå offisielt kalle seg for verdens beste slalåmkjører.

- Det var ikke lett. Det er første gang jeg har kjent litt på hva jeg har å kjøre for, sier Kristoffersen til NTB.

Sist gang en nordmann klarte den bragden, var i år 2000. Den prestasjonen stod selveste Kjetil André Aamodt for. Nå skriver Kristoffersen seg inn i dette eksklusive selskapet.

- Det er helt utrolig. Det er helt magisk. Aamodt gjorde det i 2000. Nå har Kristoffersen klart det. Det er helt rått, ropte NRK-kommentator Andreas Toft.

Da gjorde det ikke så mye at Hirscher knuste Kristoffersens tid og vant dagens slalåmrenn. Kristoffersen ble nr. 2 i dag, men er totalt sett nr. 1 denne sesongen. Det er eventyrlig prestasjon av en 21-åring, som nok en gang viste at han er noe helt spesielt.

For han er Henrik Kristoffersen, verdens beste slalåmkjører.