HISTORISK: Henrik Kristoffersen ble den yngste mannlige alpinisten på pallen i et OL. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/NTB Scanpix
HISTORISK: Henrik Kristoffersen ble den yngste mannlige alpinisten på pallen i et OL. Foto: AP Photo/Alessandro Trovati/NTB ScanpixVis mer

Kristoffersen er tidenes yngste mannlige alpinist på pallen i et OL

- Det er helt sjukt!

(Dagbladet): Henrik Kristoffersen lå som nummer 15 etter første omgang i slalåmrennet, men tok et solid jafs i den andre omgangen. Med to utøvere igjen på toppen var nordmannen nummer to bak Marcel Hircher, og da Myhrer kjørte ut, sikret Kristoffersen seg en fantastisk medalje.

- Kristoffersen er på pallen! jublet Øyvind Alsaker på direkten i TV 2-bua.

Kristoffersen ble med sin tredjeplass den yngste mannlige alpinisten til å ta en medalje i OL med sine 19 år.

- Det er helt sjukt, sier Kristoffersen til TV 2 etter rennet.

Etter en mislykket førsteomgang kjørte han seg mesterlig opp i den andre. Etterpå takket unggutten sine foreldre på direkten.

Gull til Matt Den eneste som kunne rappe sølvet fra nordmannen var Mario Matt som var sistemann ut. Han hadde en solid ledelse, og kjørte inn til gull med 28 hundredeler.

- En fantastisk prestasjon, sa Alsaker om vinneren.

Dermed blir det dobbelt Østerrike øverst på pallen under medaljeseremonien.

Tøff løype Kristoffersen mestret den vanskelig løypa satt opp av pappa Kostelic, og etterpå skrøt han av jobben kroaten hadde gjort.

- Det er den villeste løypa jeg har kjørt noen gang. Men han skal ha for at han tør å sette den. Det er ganske kult gjort, sier Kristoffersen til TV 2.

Henrik Kristoffersen kjørte dagens slalåmrenn med startnummer fem.

Den norske unggutten kom ned til tiden 48.49 i første omgang, og lå 1.79 bak ledende Mario Matt i mål.