Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen får ikke lov til å kjøre med «Red Bull» på hjelmen - inntil videre

- Vi er fornøyd, sier Skiforbundet.

RED BULL: Oslo tingrett sier at Skiforbundet ikke får lov til å kjøre med Red Bull-logo på hjelmen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
RED BULL: Oslo tingrett sier at Skiforbundet ikke får lov til å kjøre med Red Bull-logo på hjelmen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en kjennelse fra Oslo tingrett kommer det fram at Henrik Kristoffersen, inntil spørsmålet er rettskraftig avgjort, ikke får lov til å inngå en sponsoravtale med Red Bull og benytte logoen på hjelmen.

Kristoffersen blir ikke idømt saksomkostninger.

- Vi er fornøyd med at Oslo tingrett har gitt oss medhold i vårt rettslige syn på saken, sier generalsekretær i Skiforbundet, Stein Opsal i en pressemelding, og legger til:

- Henrik har anledning til å inngå en personlig avtale med Red Bull, slik han har hatt tidligere, selv om det ikke gis anledning til profilering på hjelm og hodeplagg.

De skriver videre at dette ikke påvirker Kristoffersens deltakelse på landslaget.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få tak i Kristoffersen eller hans advokat Odd Stemsrud torsdag kveld.

- Jeg har ingen formening om avgjørelsen. Eneste jeg vet er at jeg skal kjempe på videre uansett. Jeg vil at skiforbundet skal godta innstillingen fra alpinkomiteen. Dette er en avtale som hjelper alle, sa Kristoffersen til NTB under helgas renn i Val d'Isere.

Konflikt

Bakgrunnen for søksmålet er at Kristoffersen ønsker å inngå en lignende avtale med den Aksel Lund Svindal har.

Svindal har i en årrekke kjørt med logoen til energidrikkprodusenten på hjelmen. Skiforbundet på sin side har solgt denne reklameplassen til sin hovedsponsor Telenor.

Kristoffersen hevder at både han og forbundet vil gå glipp av store summer som kunne vært brukt til å forbedre det sporstlige opplegget både rundt ham selv og de andre løperne på laget.

Advarte

I retten advarte Opsal mot hva som ville skje dersom Kristoffersen skulle vinne frem med sin sak.

- Vi har 15-20 verdensstjerner. Jeg advarer på det sterkeste om vi ender med at alle skulle begynne å jakte sine egne sponsorer til emblemet på hjelmen, sa Opsal.

Skipresident Erik Røste støttet modellen som ikke frigjør sponsorplass på hodeplagg.

- Hele ski-Norge sto bak vedtaket som ble sendt ut på høring, fortalte Røste fra vitneboksen. Ingen kan få startlisens, om de ikke forholder seg til de reglene og avtaler som Skiforbundet har inngått med sine utøvere.

- Ulovlig

Advokat Stemsrud på sin side mente det foregår en forskjellsbehandling av utøverne fra forbundets side.

Han presiserte i sin prosedyre under andre dag i rettssaken at Henrik Kristoffersen har et forbehold overfor forbundet at han står fritt i egne sponsorforhold.

- Det eksisterer en ulovlig forskjellsbehandling i skiforbundet. Skiforbundet misbruker sin dominerende stilling på flere områder, sa han.

Utblåsning

Det har vært en turbulent tid for Kristoffersen etter at det ble klart at han gikk til sak mot forbundet.

Under helgas renn i Val d'Isere kom han med en real utblåsning mot det han kalte idiotisk tankegang.

- Hele situasjonen er i mine øyne idiotisk. Hvis jeg kunne fått en sponsor på hjelmen, noe jeg har muligheten til, men ikke får lov til, ville jeg måttet betale 150 000 euro (rundt 1,4 millioner kroner) til forbundet, og hvis jeg tjener mer vil det bli 40 prosent av hva jeg tjener. Selv med dette vil ikke Telenor ta ut noe ut av sin avtale. De vil ta inn mer. Tingen med den nye avtalen, som alpindelen av forbundet gjorde med Telenor, vil gjøre at de ville tjent nesten 50 prosent mer, sa Kristoffersen til blant annet NTB.

Forbundet ville da ikke kommentere uttalelsene til slalåmtalentet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!