Kristoffersen ferdig i Strømsgodset

Dag Vidar Kristoffersen er ferdig som trener for Strømsgodset dagen etter at laget hans var nær ved en sensasjon borte mot Aston Villa i Uefacupen.

I en melding fra klubben heter det at Kristoffersen har trukket seg etter samtaler med styret og ledelsen i klubben.

Hjelpetrener Jens Martin Støten er forespurt om å ta over treneransvaret ut sesongen, men ville før han avga et svar ha samtaler med spillerne.

Kristoffersen, som ledet Strømsgodset til 3. plass i serien og cupfinale i fjor, hadde kontrakt med klubben ut neste sesong. I tillegg var han fram til nyttår inne i en prøveperiode som sportslig leder.

Styret i Strømsgodset diskuterte trenerspørsmålet etter kampen i Birmingham i går, og i formiddag ble det ført nye samtaler. Styremedlem Amund O. Gulsvik har gitt uttrykk for at styret har vært oppgitt over Kristoffersens stadige skifte av taktikk og formasjon, noe de mener har skapt frustrasjon i spillergruppen.

- Spillerne vet ikke hvilke arbeidsoppgaver de har, og hvilke taktiske disposisjoner de skal forholde seg til, sa Gulsvik til Drammens Tidende og Buskerud Blad. Andre i styret som avisen har snakket med har også gitt uttrykk for at det er på tide med et trenerskifte om SIF skal komme seg videre.

Også spillere skal ha kommet med kritikk av Kristoffersen. Erland Johnsen ga nylig høylydt uttrykk for at han nærmest anså det som bortkastet å reise fra Moss til Drammen for å trene fordi intensiteten på treningene var for dårlig. Tidligere i sesongen murret det også i rekkene, men da ble «opprøret» slått ned blant annet ved at Jostein Flo gikk ut og støttet treneren.

(NTB)