Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen fjerner mandlene: - Har ofte vært sår i halsen

Tar grep.

TAR GREP:  Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix
TAR GREP: Henrik Kristoffersen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Verdens beste slalåmkjører - Henrik Kristoffersen (21) - har ofte følt seg sår i halsen. Nå tar nordmannen grep: 2. mai fjerner han mandlene. Det bekrefter landslagslege Marc Jacob Strauss.

- Han må ta det rolig de to påfølgende ukene. Først etter tre-fire uker kan han være oppe i full gass igjen med trening, sier Strauss til Dagbladet.

Perioden for fjerning av mandlene er ikke tilfeldig. Mai er vanligvis en rolig måned for alpinistene. Kristoffersen har også vært plaget med en stressreaksjon i foten. Ifølge Strauss vil dette gå over.

- Planen er at Henrik skal stå på ski igjen i august/september, sier han.

Landslagssjef Christian Mitter sier at det ikke handler om en yrkesskade for alpinistene. Mandlene er to kjertler som sitter bak i halsen.

- Mange barn tar mandlene, påpeker han.

- Henrik tar opp igjen barmarkstreninga etter 17. mai.

Kristoffersen vant slalåmcupen denne sesongen, og kom på andreplass i verdenscupen totalt. Han kunne intet gjøre med østerrikeren Marcel Hirscher.

Fram til neste sesong handler det om å legge på seg litt muskler, slik at han kan bli enda bedre i storslalåm.

- Skiferdighetene er der, han trenger å legge på seg noen kilo her og der. Men dette er også noe som kommer med åra, påpeker Mitter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!