IMPONERER: Henrik Kristoffersen kjører nydelig på ski i Adelboden. Foto: AP Photo/Marco Tacca
IMPONERER: Henrik Kristoffersen kjører nydelig på ski i Adelboden. Foto: AP Photo/Marco TaccaVis mer

Henrik Kristoffersen foran Marcel Hirscher, men ristet på hodet

Kristoffersen foran Hirscher - men får refs av «Burre»: - Ikke lov

Henrik Kristoffersen ristet på hodet i lederstolen selv om verdensener Marcel Hirscher kjørte inn på plassen bak ham. Det liker ikke tidligere olympisk mester Hans Petter Buraas.

Henrik Kristoffersen kjørte inn til ledelse i den første omgangen i slalåm i Adelboden.

Likevel satt han i lederstolen og ristet på hodet da verdensener Marcel Hirscher kjørte inn til en foreløpig 2. plass, bare fem hundredeler bak Kristoffersen.

- Han rister på hodet, selv om han leder. Jeg synes ikke det er lov, sier TV 2s alpinekspert Hans Petter «Burre» Buraas, olympisk mester fra slalåm i Nagano i 1998.

Derfor var Kristoffersen misfornøyd

Så hvorfor ristet nordmannen på hodet til tross for at han kjørte raskere enn Hirscher og ledet på det tidspunktet?

Årsaken til misnøyen, til tross for ledelsen, var at Kristoffersen kjørte helt formidabelt innledningsvis, men gjorde en feil mot slutten og tapte nesten hele forspranget til Hirscher.

Det var rett og slett perfeksjonisten Henrik Kristoffersen som snakket gjennom kroppsspråket.

24-åringen hadde hele 0,50 sekunder på nest siste mellomtid, men alpinkongen fra Østerrike knappet inn 45 hundredeler inn mot mål. Dermed er de nesten likt før finalen.

- Jeg kjører styggfort fram til feilen, men det er irriterende, for jeg taper nok et halvt sekund der. Men sånn er det når man kjører på grensa, sier Henrik Kristoffersen til TV 2.

- Jeg smeller på ned henget. Det går styggfort. Så slipper jeg på litt mye og får et løft.

Ny leder - utnyttet Kristoffersen-feilen

Fra startnummer tolv tydeliggjorde Marco Schwarz hvorfor Kristoffersen var så misfornøyd med sin avslutning på omgangen.

Østerriken lå 37 hundredeler bak nordmannen ved nest siste passering, men i mål var plutselig Schwarz 34 hundredeler foran. Dermed skjøv han Kristoffersen ned til 2. plass før finaleomgangen.

Buraas støtter analysen til det norske alpinesset.

- Jeg er veldig enig i det Henrik sier. Det er veldig bra at han risikerer så mye. Hvis han gjør et prikkfritt løp i finaleomgangen, er det mulig å ta denne seieren hjem, sier «Burre».

Seierstørke

Kristoffersen har ikke vunnet et verdenscuprenn siden han triumferte i slalåmrennet i Kitzbühel 21. januar i fjor. Lørdag tok han sin 50. pallplass ved å bli nummer to i storslalåmrennet i Adelboden.

Også da var han foran Hirscher etter første omgang, men var i likhet med resten av feltet sjanseløs mot verdenscuplederen da det hele skulle avgjøres.

Sebastian Foss Solevåg og Leif Nestvold Haugen ligger på en foreløpig 24.- og 25.-plass. Sammen med Jonathan Nordbotten (nummer 29) må de vente og se om de tar seg til finaleomgangen, der kun de 30 beste får være med.

Finaleomgangen starter kl. 13.30 og sendes på TV 2.