Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen frarøvet seiersmulighet av uvanlig synder

Dagens storslalåm avlyst på grunn av regn.

AVLYST: Henrik Kristoffersen fikk aldri muligheten til å kjempe om seier i dagens storslalåmrenn, ettersom det ble avlyst. EPA/MATTEO BAZZI
AVLYST: Henrik Kristoffersen fikk aldri muligheten til å kjempe om seier i dagens storslalåmrenn, ettersom det ble avlyst. EPA/MATTEO BAZZI Vis mer

(Dagbladet): De norske alpinessene har vunnet omtrent som de vil denne sesongen. Aksel Lund Svindal har vært i en egen klasse i fartsdisiplinene med kompisen Kjetil Jansrud som hans nærmeste utfordrer.

I de tekniske disiplinene har Nina Løseth vært glimrende på kvinnesiden med tirsdagens slalåmseier som det store klimakset. Enda bedre i de tekniske disiplinene har Henrik Kristoffersen vært på herresiden.

«Alpinsportens Mozart» har allerede innkassert fem pallplasseringer og to triumfer denne sesongen. I dag hadde nok mange nordmenn gledet seg til en ny norsk jubeldag i alpint og sett frem til superduellen mellom Kristoffersen og Marcel Hirscher.

Men den duellen blir du snytt for i dag. Massivt regnvær er den store synderen, hvilket gjør at dagens storslalåmrenn i sveitsiske Adelboden ble avlyst rett før rennstart.

Værmeldingene i den sveitsiske skimetropolen for de kommende dagene tyder på at det kommer mer regn i de neste dagene, noe som kan sette en stopper for en ny norsk jubelhelg i alpint.

I tillegg til regnet var det tykk tåke over storslalåmtraseen lørdag morgen. FIS var derfor aldri i tvil om avgjørelsen.

Majoriteten av de som til stede i Adelboden, tror avlysningen kom for å forsøke og redde søndagens slalåmrenn i den tradisjonelle bakken.

Løperne har ikke fått vært på ski de siste dagene på grunn av de håpløse forholdene, men likevel håper de alpininteresserte på at det kommer til å bli en ny duell mellom Hirscher og Kristoffersen søndag.

Foreløpig er det ikke avklart om lørdagens storslalåmrenn blir flyttet eller hvor et eventuelt nytt renn skal gå.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media